Voice Set – 14 Multiple Choice Questions

Question 1.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
Can we rely on him?

A. Can he be relied on?
B. Can he be relied by us?
C. Can we be relied on by him?
D. Can we be relied by him?

Ans: A. Can he be relied on?


Question 2.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
Tiny houses dot the landscape.

A. The landscape was dotted by tiny houses.
B. The landscape is being dotted by tiny houses.
C. The landscape is dotted by tiny houses.
D. The landscape has been dotted by tiny houses.

Ans: C. The landscape is dotted by tiny houses.


Question 3.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
I was astonished at his behaviour.

A. His behaviour is astonishing to me.
B. His behaviour astonished me.
C. His behaviour astonished me.
D. His behaviour had astonished me.

Ans: B. His behaviour astonished me.


Question 4.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
Where did you send the parcel?

A. Where is the parcel sent by you?
B. Where has the parcel been sent by you?
C. Where can the parcel be sent by you?
D. Where was the parcel sent by you?

Ans: D. Where was the parcel sent by you?


Question 5.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
Complete the minutes of the last meeting.

A. The last meeting’s minutes are completed.
B. Minutes of the last meeting are to be completed.
C. The meeting’s last minutes are completed.
D. The completed minutes of last meeting is to be tabled.

Ans: B. Minutes of the last meeting are to be completed.


Question 6.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
Did everybody miss the first bus?

A. The first bus was missed by everybody?
B. Was the first bus missed by everybody?
C. Everybody missed the first bus?
D. Had the first bus been missed by everybody?

B. Was the first bus missed by everybody?


Question 7.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
They held a meeting and delivered speeches.

A. A meeting was held and delivered speeches.
B. A meeting will be held and speeches delivered.
C. A meeting is held and speeches delivered.
D. A meeting was held and speeches were delivered.

Ans: D. A meeting was held and speeches were delivered.


Question 8.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
Who teaches you English?

A. By whom you are taught English?
B. By whom was you taught English?
C. By whom are you taught English?
D. By whom English is taught to you?

Ans: C. By whom are you taught English?


Question 9.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
Why didn’t you bring the matter to my notice?

A. Why wasn’t the matter brought to my notice?
B. Why isn’t the matter brought to my notice?
C. Why wasn’t the matter brought by you to my notice?
D. Why isn’t the matter brought by you to my notice?

Ans: A. Why wasn’t the matter brought to my notice?


Question 10.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
This watch was given to me by my grandfather.

A. My grandfather gave me this watch.
B. My grandfather gives me this watch.
C. My grandfather had given this watch to me.
D. My grandfather has given this watch to me.

Ans: A. My grandfather gave me this watch.


Question 11.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
She wrote a letter.

A. A letter is being written by her.
B. A letter is written by her.
C. A letter was written by her.
D. A letter was being written by her.

Ans: C. A letter was written by her.


Question 12.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
Grandfather was digging the flowerbeds.

A. The grandfather was digging flower beds.
B. Grandfather’s flowerbeds were being dug.
C. The flowerbeds were being dug by grandfather.
D. The flowerbeds were digging grandfather.

Ans: C. The flowerbeds were being dug by grandfather.


Question 13.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
The Minister had already informed his Cabinet about his decision.

A. His Cabinet was already informed about the Minister’s decision.
B. His Cabinet has already informed the Minister about his decisions.
C. His Cabinet had already been informed about his decision by the Minister.
D. His Cabinet will have already been informed about the Minister’s decision.

Ans: C. His Cabinet had already been informed about his decision by the Minister.


Question 14.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
Let us help him.

A. Let him help us.
B. Let he is helped.
C. Let he be helped.
D. Let him be helped by us.

Ans: D. Let him be helped by us.


Question 15.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
The packet has not been opened by anyone.

A. Anyone has not opened the packet.
B. No one has opened the packet.
C. No one has not opened the packet.
D. No one has been opening the packet.

Ans: B. No one has opened the packet.


Question 16.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
Why was he refused admittance?

A. Why were they refusing him admittance?
B. Why are they refusing him admittance?
C. Why do they refuse him admittance?
D. Why did they refuse him admittance?

Ans: D. Why did they refuse him admittance?


Question 17.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
Sharma was cleaning the house.

A. The house was cleaned by Sharma.
B. The house will be cleaned by Sharma.
C. The house was being cleaned by Sharma.
D. The house is being cleaned by Sharma.

Ans: C. The house was being cleaned by Sharma.


Question 18.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
She will be rewarded for her kind deed.

A. Her kind deed will reward her.
B. Her kind deed will have rewarded her.
C. Her kind deed will be her reward.
D. Her kind deed will have been her reward.

Ans: A. Her kind deed will reward her.


Question 19.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
I don’t know his whereabouts.

A. His whereabouts are not known to me.
B. No one knows his whereabouts.
C. His whereabouts is not known by me.
D. His whereabouts had not been known to me.

Ans: A. His whereabouts are not known to me.


Question 20.

In the following question, a sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four/five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.
Sayali gave the beggar an old sari.

A. An old sari was given to Sayali by the beggar.
B. An old sari was given to the beggar by Sayali.
C. The beggar was being given an old sari by Sayali.
D. The beggar had to be given an old sari by Sayali.

Ans: B. An old sari was given to the beggar by Sayali.


Voice Change MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Voice Change PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Voice Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment