Theory Exam Test Microsoft Access – Set 21

Are you guys looking for Computer science Engineering MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per Computer science Engineering new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer science Engineering. Each question has four options followed by the right answer. These Computer science Engineering MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The insertion point looks like a(n) _.

(A) H-pointer
(B) I-pointer
(C) H-beam
(D) I-beam

Answer: (D) I-beam


Q2. The arranging of data in a logical sequence is called

(A) Sorting
(B) Classifying
(C) Reproducing
(D) Summarizing

Answer:(A) Sorting


Q3. Data can be import into Access Database from

(A) Word Files
(B) Excel Files
(C) PowerPoint Files
(D) HTML Files

Answer: (B) Excel Files


Q4. This is not one of the sections of the form design window

(A) Form footer
(B) Form content
(C) Form header
(D) Form detail

Answer: (B) Form content


Q5. Which setting you must modify to print a report using letterhead?

(A) Group
(B) Margin
(C) Section
(D) Orientation

Answer: (B) Margin


Q6. An application that executes on separate PCs like this is called a(n) __ application.

(A) Enterprise
(B) Distributed
(C) Tier
(D) Global

Answer: (B) Distributed


Q7. A list consists of last names, first names, address and pin codes if all people in the list have the same last and the same pin code, a useful would be

(A) The pin code
(B) The last name
(C) A compound key consisting of the first name and the last name
(D) All of the above

Answer: (C) A compound key consisting of the first name and the last name


Q8. The VB Name used to display the warning message icon is _.

(A) vbCritical
(B) vbInformation
(C) vbExclamation
(D) vbQuestion

Answer: (C) vbExclamation


(A) Click on the expand indicator next to the record
(B) Double click on the record to expand it
(C) Apply filter by command to display related records
(D) All of above

Answer: (A) Click on the expand indicator next to the record


Q10. In a table to insert User\’s Voice, Data field should be

(A) OLE Object
(B) SoundField
(C) VoiceField
(D) Memo

Answer: (A) OLE Object


Q11. To delete records or perform calculations on a table, the best tool to use is a _.

(A) Query
(B) Filter
(C) Form
(D) Report

Answer: (A) Query


Q12. How can you display pivot table report summary data in a currency format?

(A) Use custom calculation
(B) Type in the currency symbol
(C) Modify the field settings
(D) None of the above

Answer: (C) Modify the field settings


Q13. HTML stands for __.

(A) High Text Mail List
(B) Hyperlink Markup Language
(C) HyperText Markup Language
(D) Hyperlink Transfer Markup Language

Answer: (C) HyperText Markup Language


Q14. The executive responsible for the data processing function in an organization is

(A) Pm
(B) Dbms
(C) Dp
(D) Dpm

Answer: (B) Dbms


Q15. Queries can be created in Access by

(A) Typing Queries in SQL View
(B) Drag and Drop fields on Query Builder
(C) Using Query Wizard
(D) All of the Above

Answer: (D) All of the Above


Microsoft Access MCQ – All Set

Microsoft Access MCQ – Set 01
Microsoft access MCQ with Answers – Set 02
Microsoft Access MCQ Questions and Answers – Set 03
MS Access MCQ Questions and Answers – Set 04
MS-Access MCQ – Set 05
Microsoft Access Questions and Answers pdf – Set 06
Microsoft Access Multiple Choice Questions and Answers pdf – Set 07
Questions and Answers on Microsoft Access – Set 08
MS Access Questions and Answers pdf – Set 09
Microsoft Access Quiz Questions and Answers – Set 10
MS Access Quiz Questions and Answers – Set 11
Microsoft Access Quiz Questions and Answers pdf – Set 12
Microsoft Access Objective Quiz Questions & Answers – Set 13
Microsoft Access Practical Questions – Set 14
Microsoft Access Viva Questions – Set 15
Microsoft Access Interview Questions – Set 16
Microsoft Access MCQ Exam Questions – Set 17
Microsoft Access Computer Based Test Questions – Set 18
Computer Science MCQ on Microsoft Access – Set 19
MS Access Computer Science Questions – Set 20
Theory Exam Test Microsoft Access – Set 21
Competitive Exam Questions Microsoft Access – Set 22
Govt. Exam Questions Microsoft Access – Set 23
Microsoft Access Short Questions – Set 24
Microsoft Access 1 Mark Questions & Answers – Set 25
Microsoft Access Computer Science Questions & Answers – Set 26
MS Access – Computer Science Questions & Answers – Set 27
Top MCQ Questions & Answers MS Access – Set 28
Frequently Asked MS Access Questions with Answers – Set 29
MS Access Interview Questions for Fresher – Set 30

We hope the given computer science Engineering on Microsoft Access MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Microsoft Access. If you have any queries related to computer science Engineering on Microsoft Access MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as possible.

Leave a Comment