Systems Analysis and Design Questions and Answers pdf – Set 09

Are you guys looking for Computer science Engineering MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per Computer science Engineering new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer science Engineering. Each question has four options followed by the right answer. These Computer science Engineering MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The “big picture” diagram of a system is the

(A) Block diagram
(B) Logic diagram
(C) System flowchart
(D) Program flowchart

Answer:(C) System flowchart


Q2. Which of the following is not a requirement of structured design?

(A) It should use many GO TO statements
(B) The code should be executed in a top-to-bottom fashion within each module
(C) It should be made up of a hierarchy of modules
(D) Each module should be as independent as possible of all other modules, except its parent

Answer:(A) It should use many GO TO statements


Q3. Data dictionary contains detail of

(A) Data structures
(B) Data flows
(C) Data stores
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q4. Environment in systems parlance refers to

(A) A sub-system
(B) The boundary
(C) A part outside the boundaries
(D) All of the above

Answer: (C) A part outside the boundaries


Q5. The outstanding Invoice file should be stared on a Pardon Access Storage Device if

(A) Invoice data entry is on-line
(B) Payment recording is done in a batch rode
(C) Inquires concerning payable are to be answered on-line
(D) Last record points to the first record

Answer: (C) Inquires concerning payable are to be answered on-line


Q6. Structured design produces computer programs that are

(A) Easily
(B) Maintained
(C) Easily understood
(D) Both (a) and (b)

Answer: (D) Both (a) and (b)


Q7. Coding and testing are done in a

(A) Top-down manner
(B) Bottom-up manner
(C) Ad hoc manner
(D) Cross sectional manner

Answer: (A) Top-down manner


Q8. Which of the following is not a programming control structure?

(A) Repetition
(B) Selection
(C) Sequence
(D) Sorting

Answer:(D) Sorting


Q9. Structured design produces computer programs that are:

(A) Easily maintained
(B) Easily understood
(C) Tested in a bottom-up fashion
(D) Both (a) and (b)

Answer: (D) Both (a) and (b)


Q10. Which of the following control structures is used in every program?

(A) Repetition
(B) Selection
(C) Sequence
(D) Switching

Answer: (C) Sequence


Q11. “User friendly” computers have ensured that

(A) Management requires no system analysis and design
(B) Programmers are no longer needed
(C) Structured programming is not needed
(D) None of the above

Answer: (D) None of the above


Q12. Which of the following systems implementation approaches should be used if you want to run the old system and the new system at the same time for a specified period?

(A) Direct
(B) Pilot
(C) Parallel
(D) Phased

Answer: (C) Parallel


Q13. Which of the following is not considered a tool at the system Design phase?

(A) Data-Flow Diagram
(B) Decision Table
(C) Pie chart
(D) System Flowchart

Answer: (C) Pie chart


Q14. A system design aid should primarily

(A) Help analyze both data and activities
(B) Help in documentation
(C) Generate code
(D) Using a graphical user interface

Answer: (A) Help analyze both data and activities


Q15. A file containing multiple indices to the data is called a/an

(A) Indexed file
(B) Sequential file
(C) Indexed-sequential file
(D) Inverted file

Answer: (D) Inverted file


We hope the given Computer science Engineering MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer science Engineering. If you have any queries related toComputer science Engineering MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment