System Testing in Software Engineering MCQ – Set 04

Are you guys looking for Computer science Engineering MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per Computer science Engineering new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer science Engineering. Each question has four options followed by the right answer. These Computer science Engineering MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Which of the following is not a description of planning?

(A) Planning is used to find credible ways to produce results with limited resources and limited schedule flexibility
(B) Planning is finding new personnel resources to support labor intensive development
(C) Planning is identifying and accommodating the unforeseen
(D) Planning is negotiating compromises in completion dates and resource allocation

Answer: (B) Planning is finding new personnel resources to support labor intensive development


Q2. How does a software project manager need to act to minimize the risk of software failure?

(A) Double the project team size
(B) Request a large budget
(C) Form a small software team
(D) Track progress

Answer: (D) Track progress


Q3. To be an effective aid in process improvement the baseline metrics used must be

(A) Based on reasonable estimates from failed projects
(B) Measured consistently across projects
(C) Drawn from large projects only
(D) Based only on successful projects

Answer: (B) Measured consistently across projects


Q4. Traditionally, the phase of software development where a formal approach used is

(A) Programming
(B) Design
(C) Requirements
(D) Planning

Answer:(A) Programming


Q5. The best way to test the Software Project Management Plan (SPMP) is by

(A) Prototyping
(B) Inspection
(C) Simulation
(D) Compilation

Answer: (B) Inspection


Q6. Software Science bases its estimation of the size of a product on

(A) Files (Fi), Flows (Fl) and Processes (Pr)
(B) Lines of Code (kLOC)
(C) Function Points (FP)
(D) Operands and operators

Answer: (D) Operands and operators


Q7. Which box specification is not associated with clean-room approach?

(A) Black box
(B) Clear box
(C) State box
(D) White box

Answer: (D) White box


Q8. An example of the risk involved in software development is

(A) Key personnel may resign before the product is complete
(B) The manufacturer of critical components (e.g. the hardware associated with a real-time system) may go bankrupt
(C) Technology changes may render the product obsolete
(D) All of these are risks involved in software development

Answer: (D) All of these are risks involved in software development


Q9. Object-oriented concepts are not new. The first OO language was considered to be

(A) ALGOL-68
(B) FORTRAN 77
(C) MODULA
(D) SIMULA 67

Answer: (D) SIMULA 67


Q10. Which property of the rapid prototype is not important?

(A) The speed with which it can be developed
(B) The speed with which it can be modified
(C) Its ability to determine the client’s real needs
(D) The insights that the design team can gain from it, even if they are of the ‘how not to do it’ variety

Answer: (C) Its ability to determine the client’s real needs


Q11. Internal costs include

(A) Developers salaries
(B) Managers and support personnel salaries
(C) The cost of overheads such as utilities, rent and senior managers
(D) Materials (such as manuals) and services such as travel

Answer: (A) Developers salaries


Q12. Software configuration activities would not include

(A) Identify change
(B) Control change
(C) Ensure improper implementation of change
(D) Report change to interested parties

Answer: (C) Ensure improper implementation of change


Q13. Algorithmic cost estimation in different organizations may be different for the same application development, because

(A) Different organizations consider complexity factors differently
(B) Different organizations may use different programming languages
(C) Developers’ skills may vary
(D) All of the above may be true

Answer: (D) All of the above may be true


Q14. The aim of software engineering is to produce software that is

(A) Fault-free
(B) Delivered on time
(C) Delivered within budget
(D) All of these are the aims of software engineering

Answer: (D) All of these are the aims of software engineering


Q15. To which software category does Knowledge based system belongs?

(A) System software
(B) Real time software
(C) Embedded software
(D) Artificial Intelligent software

Answer: (D) Artificial Intelligent software


Q16. Coupling is a qualitative indication of the degree to which a module

(A) Can be written more compactly
(B) Focuses on just one thing
(C) Is able to complete its function in a timely manner
(D) Is connected to other modules

Answer:(D) Is connected to other modules


Q17. The entity relationship diagram

(A) Depicts relationships between data objects
(B) Depicts functions that transform the data flow
(C) Indicates how data are transformed by the system
(D) Indicates system reactions to external events

Answer: (A) Depicts relationships between data objects


We hope the given Computer science Engineering MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer science Engineering. If you have any queries related toComputer science Engineering MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment