System Analysis and Design Questions pdf – Set 02

Are you guys looking for Computer science Engineering MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per Computer science Engineering new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer science Engineering. Each question has four options followed by the right answer. These Computer science Engineering MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. In Decision trees

(A) Nodes represent the conditions, with the right side of tree listing the actions to be taken
(B) The root is drawn on the left and is the starting point on the decision sequence
(C) The branch depends on the condition and decisions to made
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q2. Which of the following statements is not true

(A) A structured chart is a sequential representation of program design
(B) The Real-Time system is a particular case of a on-line-system
(C) Batch totals are not incorporated while designing real-time applications
(D) 4GLs are used for application proto typing

Answer: (A) A structured chart is a sequential representation of program design


Q3. A data flow diagram is

(A) The modern version of flowchart
(B) Mainly used at the systems specification stage
(C) The primary output of the systems design phase
(D) All of the above

Answer: (B) Mainly used at the systems specification stage


Q4. Procedure development occurs within the

(A) Structured design phase
(B) Conversion phase
(C) System building phase
(D) Maintenance

Answer: (C) System building phase


Q5. A self check digit is useful in detecting

(A) Transcription errors only
(B) Transposition errors only
(C) Random errors only
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q6. Branch mark programs are best characterized as

(A) Simulator programs
(B) Hallmarking
(C) Actual system programs
(D) Vendor software for applications

Answer: (B) Hallmarking


Q7. The main purpose of the system investigation phase is to produce

(A) A design report
(B) A requirement report
(C) A feasibility report
(D) None of the above

Answer:(C) A feasibility report


Q8. Difference between Decision – Tables and Decision Trees is (are):

(A) Value to end user
(B) Form of representation
(C) One shows the logic while other shows the process
(D) All of the above

Answer: (B) Form of representation


Q9. Rapid prototyping proves the quality of a design by

(A) Having a program simulate the real system
(B) Having the system analyst present an overview of the design to users, programmers, and consultants
(C) Having a data flow diagram
(D) Both (a) and (b)

Answer: (A) Having a program simulate the real system


Q10. The model base cannot be prepared until

(A) The computer has been selected
(B) The MIS staff has been acquired and organized
(C) The preparation of physical facilities
(D) Both (a) and (b)

Answer:(D) Both (a) and (b)


(A) Tuple
(B) Schema
(C) Records
(D) File

Answer: (A) Tuple


Q12. A system analyst designs a new system by

(A) Identifying sub systems and the interfaces between sub systems
(B) Adopting a developed system to the present environment
(C) Developing the system as a large, single unit
(D) Propose alternatives to the current system

Answer: (A) Identifying sub systems and the interfaces between sub systems


Q13. Which of the following is a function of the process step of data processing?

(A) Protect
(B) Index
(C) Retrieval
(D) Update

Answer: (C) Retrieval


Q14. Structured design methodology is an approach to design that adheres to rales based on principles such as

(A) Top-down refinement
(B) Bottom-up design
(C) Data flow analysis
(D) All of the above

Answer:(C) Data flow analysis


Q15. Which of the following is used when a company goes outside its organization to develop a new system?

(A) Data flow diagram
(B) Systems flowchart
(C) Project dictionary
(D) Request for proposal

Answer: (D) Request for proposal


We hope the given Computer science Engineering MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer science Engineering. If you have any queries related toComputer science Engineering MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment