System Analysis and Design Questions and Answers doc – Set 03

Are you guys looking for Computer science Engineering MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per Computer science Engineering new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer science Engineering. Each question has four options followed by the right answer. These Computer science Engineering MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. When desk-checking an algorithm, you should set up a table that contains _.

(A) One column for each input item
(B) One column for each output item
(C) One column for each processing item
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q2. An example of a hierarchical data structure is

(A) Array
(B) Link list
(C) Tree
(D) Ring

Answer: (C) Tree


Q3. Advantages of Relational Database Management systems are

(A) Flexibility, of relating different logical files
(B) Security controls can be more easily implemented
(C) Data independence since it allows the database to grow by adding new attributes and relations
(D) All of the above

Answer:(D) All of the above


Q4. Pointers are useful in

(A) Locating a particular sector of a magnetic disk
(B) Pointing mistakes in input data
(C) Traversing a linked list
(D) All of the above

Answer: (C) Traversing a linked list


Q5. The systems have been classified in different ways

(A) Physical or abstract
(B) Open or closed
(C) Man-made information system
(D) All of the above

Answer:(D) All of the above


Q6. On the feasibility committee, department representatives serve as

(A) Ready source of information
(B) Liaison to their departments
(C) Direct users of the new system
(D) Both (a) and (c)

Answer: (A) Ready source of information


Q7. System prototyping helps the designer in

(A) Making the programmers understand how the system will function
(B) Communicating to the user, quickly, how the system, when developed, will look like and get a feedback
(C) Giving a demo of the software, to the system manager to whom he reports
(D) Both (a) and (b)

Answer:(B) Communicating to the user, quickly, how the system, when developed, will look like and get a feedback


Q8. The systems conversion technique of totally removing the existing system and immediately implementing the new system is called as

(A) Crash conversion
(B) Phased conversion
(C) Pilot conversion
(D) Parallel run

Answer:(A) Crash conversion


Q9. An open rectangle

(A) Defines a source or destination of system data
(B) Identifies data flow
(C) Represents a process that transforms incoming data flow(s) into outgoing data flows
(D) Is a data store-data at rest, or a temporary repository of data

Answer: (D) Is a data store-data at rest, or a temporary repository of data


Q10. Nassi-Shneiderman charts

(A) Are being replaced by flowcharts
(B) Often describe over lapping control structures
(C) Are made up of boxes within boxes
(D) Both (a) and (c)

Answer: (C) Are made up of boxes within boxes


Q11. The short statements that represent the steps the computer needs to follow to solve a problem are called

(A) Flowcharts
(B) Flow diagrams
(C) IPO charts
(D) Pseudo code

Answer: (D) Pseudo code


Q12. The longest method of conversion is

(A) Direct
(B) Parallel
(C) Phased
(D) Pilot

Answer: (A) Direct


Q13. Tracing, of any input record or process, performed on a system, back to its original source, is an

(A) Audit trial
(B) Report generation
(C) Batch processing
(D) Conversion

Answer:(A) Audit trial


Q14. Data structuring is refined through a process called

(A) Structuring process
(B) Hierarchical structure
(C) Normalization
(D) Relation structure

Answer: (C) Normalization


Q15. Top Management is more interested in

(A) Day-to-day operations
(B) Strategic decisions
(C) Tactical decision
(D) Both (b) and (c)

Answer: (D) Both (b) and (c)


We hope the given Computer science Engineering MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer science Engineering. If you have any queries related toComputer science Engineering MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment