System Analysis and Design Question Bank – Set 11

Are you guys looking for Computer science Engineering MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per Computer science Engineering new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer science Engineering. Each question has four options followed by the right answer. These Computer science Engineering MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. In Prototyping

(A) BASIC is used
(B) COBOL is used
(C) 4GLs are used
(D) System is documented

Answer: (C) 4GLs are used


Q2. Which of the following activities, does not belong to the Implementation phase of the SDLC?

(A) File conversion
(B) Program testing
(C) User training
(D) All of the above

Answer: (B) Program testing


Q3. In phase 1 of the system development life cycle, which of the following aspects are usually analyzed?

(A) Outputs
(B) Input (transactions)
(C) Controls
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q4. System Study involves

(A) Study of an existing system
(B) Documenting the existing system
(C) Identifying current deficiencies and establishing new goals
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q5. In processing controls must be established in a system, in order to

(A) Prohibit tampering with information by unauthorized person
(B) Verify that all data have been processed
(C) Block or trap faulty data from entry into processing
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q6. A Turnaround document

(A) Is circulated among all the staff of an organization
(B) Is circulated among all the heads of departments of an organization
(C) Is output at one point which later comes back as an input
(D) All of the above

Answer: (C) Is output at one point which later comes back as an input


Q7. Which of the following appropriately explains the desirable characteristic of good system design?

(A) Modular approach
(B) Proper documentation
(C) Conversion
(D) Long discussions

Answer: (A) Modular approach


Q8. The first step of the implementation phase is

(A) Implementation planning
(B) Select the computer
(C) Announce the implementation project
(D) Prepare physical facilities

Answer:(A) Implementation planning


Q9. A consideration evaluated by management when planning to convert to a computer system is

(A) Available software
(B) Vender maintenance
(C) CPU size and speed
(D) All of the above

Answer:(D) All of the above


Q10. In the system concepts, term Integration

(A) Implies structure and order
(B) Refers to the manner in which each component functions with other components of the system
(C) Means that parts of the computer system depend on one another
(D) Refers to the holism of systems

Answer: (D) Refers to the holism of systems


Q11. The procedure for evaluating the relative performance of different computers, is done by the process called

(A) Batch processing
(B) Sequential processing
(C) Bench marking
(D) All of the above

Answer: (C) Bench marking


Q12. A menu-driven system

(A) Can be used only by computer professionals
(B) Is required only for on-line systems
(C) Increases the operator’s work
(D) Presents options and allows the user to make selections

Answer: (D) Presents options and allows the user to make selections


Q13. Requirements also serve as an evaluation checklist at the end of the development project, so they are sometimes called _.

(A) System Development Life Cycle
(B) CASE tool
(C) Phased Conversion
(D) Success factors

Answer: (D) Success factors


Q14. Which of the following affects the extent to which you are involved with the system development life cycle in your company?

(A) Your job description
(B) Size of the organization
(C) Your relevant experience
(D) None of the above

Answer:(D) None of the above


Q15. The combination of the top-down and the bottom-up approach may be referred to as an

(A) Integrative approach
(B) Interpretive approach
(C) Interactive approach
(D) None of the above

Answer: (A) Integrative approach


We hope the given Computer science Engineering MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer science Engineering. If you have any queries related toComputer science Engineering MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment