System Analysis and Design Practical Questions – Set 10

Are you guys looking for Computer science Engineering MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per Computer science Engineering new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer science Engineering. Each question has four options followed by the right answer. These Computer science Engineering MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. A turnkey package includes

(A) Software
(B) Hardware
(C) Training
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q2. A square symbols

(A) Defines a source or destination of system data
(B) Identifies data flow
(C) Represents a process that transforms incoming data flow(s) into outgoing data flows
(D) Is a data store-data at rest, or a temporary repository of data

Answer: (A) Defines a source or destination of system data


Q3. You record the algorithm in the _ column of the IPO chart.

(A) Input
(B) Output
(C) Processing
(D) Purpose

Answer: (C) Processing


Q4. A word processor designed for programmers is called

(A) A formatter
(B) A compiler
(C) An editor
(D) A debugger

Answer: (C) An editor


(A) System Implementation
(B) System analysis
(C) System development
(D) System design

Answer: (A) System Implementation


Q6. What type of software is most useful in financial planning and calculation?

(A) Graphics
(B) Communication
(C) Database
(D) Spreadsheet

Answer: (D) Spreadsheet


Q7. A design that consists of a hierarchy of modules; each module has a single entry and a single exit subroutine, is known as

(A) Hierarchy structure
(B) Top-down design
(C) Tuple
(D) Turnaround

Answer: (B) Top-down design


Q8. Graphic representation of the control logic of processing functions or modules representing a system is known as:

(A) Structured analysis
(B) Structured chart
(C) Structured English
(D) System Flow chart

Answer: (B) Structured chart


Q9. A _ is software that is designed for drawing diagrams of information systems, writing process specifications, and maintaining data dictionaries.

(A) System Development Life Cycle
(B) CASE tool
(C) Phased Conversion
(D) Success factors

Answer: (B) CASE tool


Q10. A Decision – Table is

(A) A way of representing the information flow
(B) A way of representing multiple conditions
(C) A ways to get an accurate picture of the system
(D) All of the above

Answer: (B) A way of representing multiple conditions


Q11. The _ symbol is used in a flowchart to represent a calculation task.

(A) Input
(B) Output
(C) Process
(D) Start

Answer: (C) Process


Q12. A consideration evaluated by management when planning to convert to a computer system is:

(A) Maintenance
(B) Available software
(C) CPU sized speed
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q13. In functional decomposition, the data flow diagram

(A) Is ignored
(B) Is partitioned according to the “closeness” of the datagrams and data storage items
(C) Is partitioned according to the logical “closeness” of the actigrams
(D) Both (a) and (c)

Answer:(C) Is partitioned according to the logical “closeness” of the actigrams


Q14. Reverse video is a technique of

(A) Showing data with half brightness
(B) Showing data upside down on the screen
(C) Hiding confidential data on the screen
(D) Emphasizing data by reversing the foreground and background

Answer: (D) Emphasizing data by reversing the foreground and background


Q15. A couple:


(A) Is a data item that moves from one module to another
(B) Is represented by a line joining two modules
(C) Means that the upper module has the capability of calling the lower module
(D) None of the above

Answer: (A) Is a data item that moves from one module to another


We hope the given Computer science Engineering MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer science Engineering. If you have any queries related toComputer science Engineering MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment