System Analysis and Design Interview Questions – Set 06

Are you guys looking for Computer science Engineering MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per Computer science Engineering new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer science Engineering. Each question has four options followed by the right answer. These Computer science Engineering MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. System Specifications are used to

(A) Describe system flows
(B) Get an accurate picture of the system
(C) Avoids ambiguity
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q2. Which of the following is a function of the process step of data processing?

(A) Index
(B) Update
(C) Protect
(D) Retrieval

Answer: (D) Retrieval


Q3. The Turnaround is

(A) The elapsed time between the receipt of the input and the availability of the output
(B) A group of related fields
(C) The key information of programming
(D) A program statement that violates one or more rules of the language in which it is written

Answer: (A) The elapsed time between the receipt of the input and the availability of the output


Q4. Which of the following is not a requirement of structured design?

(A) It should be made up of a hierarchy of modules
(B) It should use many GOTO statements
(C) The code should be executed in a top-to-bottom fashion within each module
(D) Each module should be as independent as possible of all other modules, except its parent

Answer: (B) It should use many GOTO statements


Q5. Which of the following’ is NOT a characteristic of good test data?

(A) Should be comprehensive
(B) Users do not participate at this preliminary stage
(C) Every statement should be executed
(D) Expected output from the module’s execution should be determined manually

Answer: (B) Users do not participate at this preliminary stage


Q6. The first step in systems Development Life Cycle is

(A) Database design
(B) System design
(C) Preliminary investigation and analysis
(D) Graphical user interface

Answer: (C) Preliminary investigation and analysis


Q7. Which of the following tools is not used in modeling the new system?

(A) Decision tables
(B) Data dictionary
(C) Data-flow diagrams
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q8. Which of the following systems implementation approaches should be used if you want to run the old system and the new system at the same time for a specified period?

(A) Direct
(B) Pilot
(C) Phased
(D) Parallel

Answer: (D) Parallel


Q9. The first step to the system study project is to

(A) Define system performance criteria
(B) Describe information needs
(C) Staff for the study project
(D) Announce the study project

Answer: (D) Announce the study project


Q10. A channel for communicating across a boundary between two or more subsystems is known as

(A) Interface
(B) Actigram
(C) Walk through
(D) Data path

Answer: (B) Actigram


Q11. Which of the following is not a characteristic of a system

(A) Operates for some purpose
(B) Has homogeneous components
(C) Has interacting components
(D) Operates within a boundary

Answer: (B) Has homogeneous components


Q12. A feasibility document should contain all of the following except:

(A) Project name
(B) Problem descriptions
(C) Feasible alternative
(D) Data-flow diagrams

Answer: (B) Problem descriptions


Q13. A Decision table

(A) Represents the information flow
(B) Documents rules, that select one or more actions, based on one or more conditions, from a set of possible conditions
(C) Gets an accurate picture of the system
(D) Shows the decision paths

Answer:(B) Documents rules, that select one or more actions, based on one or more conditions, from a set of possible conditions


Q14. Which of the following is not considered as a tool at the system design phase?

(A) Pie chart
(B) Data-flow diagram
(C) Decision table
(D) Systems flowchart

Answer: (A) Pie chart


Q15. Direct-access organization

(A) Means storing records in contiguous blocks according to a key
(B) Stores records sequentially but uses an index to locate records
(C) Uses an index for each key type
(D) Has records placed randomly throughout the file

Answer: (D) Has records placed randomly throughout the file


We hope the given Computer science Engineering MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer science Engineering. If you have any queries related toComputer science Engineering MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment