System Analysis and Design Case Study Questions and Answers – Set 12

Are you guys looking for Computer science Engineering MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per Computer science Engineering new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer science Engineering. Each question has four options followed by the right answer. These Computer science Engineering MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The primary tool used in structured design is a:

(A) Data-flow diagram
(B) Module
(C) Structure chart
(D) Program flowchart

Answer: (C) Structure chart


Q2. Programmers use _ to organize and summarize the results of their problem analysis.

(A) Flowcharts
(B) Input charts
(C) IPO charts
(D) Output charts

Answer: (C) IPO charts


Q3. A _ is an outline of a process that keeps develop successful information systems

(A) System Development Life Cycle
(B) CASE tool
(C) Phased Conversion
(D) Success Factors

Answer: (A) System Development Life Cycle


Q4. Which of the following is not a factor in the failure of the systems developments projects?

(A) Size of the company
(B) Inadequate user involvement
(C) Failure of systems integration
(D) Continuation of a project that should have been cancelled

Answer: (A) Size of the company


Q5. The records in a file or magnetic tape

(A) Can only be accessed serially
(B) Have to be arranged in a key sequence
(C) Are meant for backup
(D) Cannot be transferred to a disk file

Answer: (A) Can only be accessed serially


Q6. The advantage of Purchase Option is (are)

(A) The flexibility of modifying the system at will
(B) Insurances, maintenance, and other expenses are included in the rental charge
(C) All of the above
(D) None of the above

Answer: (A) The flexibility of modifying the system at will


Q7. Indexed-Sequential organization

(A) Means storing records in contiguous blocks according to a key
(B) Stores records sequentially but uses an index to locate records
(C) Uses an index for each key type
(D) Has records placed randomly throughout the file

Answer: (B) Stores records sequentially but uses an index to locate records


Q8. Any data that are entered into the computer, for the first time, will go through the process of

(A) System testing
(B) Sequential testing
(C) String testing
(D) Validation

Answer: (D) Validation


Q9. The requirements report includes

(A) A hierarchy chart showing the top-level modules
(B) A list of alternative solutions considered
(C) A data flow diagram describing the proposed new system
(D) None of the above

Answer: (C) A data flow diagram describing the proposed new system


Q10. All of the following tools are used for process descriptions except:

(A) Structured English
(B) Decision tables
(C) Pseudo code
(D) Data dictionaries

Answer: (D) Data dictionaries


Q11. Benchmarking is used

(A) To select computer systems
(B) To maintain files in up-to-data condition
(C) For application proto-typing
(D) For system acceptance

Answer: (A) To select computer systems


Q12. The calculation instructions in an algorithm should state _.

(A) Only what is to be calculated
(B) Only how to calculate something
(C) Both what is to be calculated and how to calculate it
(D) Both what is to be calculated and why is it calculated

Answer: (C) Both what is to be calculated and how to calculate it


Q13. Which of the following might be output as a result of using a CASE tool?

(A) Programming code
(B) Flowcharts and data flow diagrams
(C) Prototypes and cost / benefit analysis
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q14. Which of the following does not occur in phase – 4 of the system development life cycle (SDLC)

(A) Conduct interviews
(B) Train users
(C) Acquire hardware and software
(D) Test the new system

Answer: (A) Conduct interviews


Q15. The primary tool used in structured design is a:

(A) Structure chart
(B) Data-flow diagram
(C) Program flowchart
(D) Module

Answer: (A) Structure chart


We hope the given Computer science Engineering MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer science Engineering. If you have any queries related to Computer science Engineering MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment