System Analysis and Design Assignment Questions – Set 07

Are you guys looking for Computer science Engineering MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per Computer science Engineering new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer science Engineering. Each question has four options followed by the right answer. These Computer science Engineering MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. On-line data entry is most suitable in the case of

(A) Updating payroll master
(B) Entering monthly journal entries
(C) Processing payment of cheque in a bank
(D) All of the above

Answer: (C) Processing payment of cheque in a bank


Q2. A Pseudo code is

(A) A machine – level code
(B) A random number
(C) A flow chart
(D) Structured English to communicate the logic of a program

Answer: (D) Structured English to communicate the logic of a program


Q3. Which of the following file types has the least life

(A) Master file
(B) Program file
(C) Transaction file
(D) Work file

Answer: (D) Work file


Q4. During system study, data can be collected through

(A) Questionnaires
(B) Interviews
(C) On-site observations
(D) All of the above

Answer:(D) All of the above


Q5. The term Parallel Run refers to

(A) The same job run on two different computer to test their speeds
(B) The processing of two different jobs initiated from two terminals
(C) The concurrent operation of an existing system and a new system
(D) All of the above

Answer: (C) The concurrent operation of an existing system and a new system


Q6. The feasibilities studied in preliminary investigation is (are):

(A) Technical feasibility
(B) Economic feasibility
(C) Operational feasibility
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q7. Conversion method in which users, being used to an old system, continue to use the old system, alongside the new system, is

(A) Multi processing
(B) Multitasking
(C) Parallel run
(D) All of the above

Answer:(C) Parallel run


Q8. Decision tree uses

(A) Pictorial depiction of alternate conditions
(B) Nodes and branches
(C) Consequences of various depicted alternates
(D) All of the above

Answer:(D) All of the above


Q9. The four icons used in building Data Flow Diagram are

(A) Flow, Source, Store, Process
(B) Flow, Process, Source, Store
(C) Flow, Process, Source/Destination, Store
(D) Source, Process, Destination, Store

Answer: (C) Flow, Process, Source/Destination, Store


Q10. The data base be prepared until

(A) The computer has been selected
(B) The MIS staff has been acquired and organized
(C) The preparation of physical facilities
(D) All of the above

Answer: (A) The computer has been selected


Q11. Most algorithms follow the format of

(A) Entering the input items, then displaying the input items, and then processing the output items
(B) Entering the input items, then processing the output items, and then displaying the output items
(C) Entering the input items, then processing the input items, and then displaying the output items
(D) Entering the output items, then displaying the output items, and then processing the output items

Answer:(C) Entering the input items, then processing the input items, and then displaying the output items


Q12. Which of the following is used when a company goes outside its organization to develop a new system?

(A) Request for proposal
(B) Data flow diagram
(C) Systems flowchart
(D) Project directory

Answer: (A) Request for proposal


Q13. The two classification of inputs are:

(A) Energies and maintenance
(B) Products and waste
(C) Maintenance and waste
(D) Maintenance and signal

Answer:(D) Maintenance and signal


Q14. In a Decision tree

(A) The root is drawn on the left and is the starting point on the decision sequence
(B) The branch, to be followed, depends on the conditions and decisions, to be made
(C) The nodes represent the conditions, with the right wise of tree listing the actions to be taken
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q15. The structure chart is:

(A) A document of what has to be accomplished
(B) A hierarchical partitioning of the program
(C) A statement of information-processing requirements
(D) All of the above

Answer: (B) A hierarchical partitioning of the program


We hope the given Computer science Engineering MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer science Engineering. If you have any queries related toComputer science Engineering MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment