Software Engineering MCQs for Entry Test – Set 05

Are you guys looking for Computer science Engineering MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per Computer science Engineering new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer science Engineering. Each question has four options followed by the right answer. These Computer science Engineering MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The purpose of earned value analysis is to

(A) Determine how to compensate developers based on their productivity
(B) Provide a quantitative means of assessing software project progress
(C) Provide a qualitative means of assessing software project progress
(D) Set the price point for a software product based on development effort

Answer: (B) Provide a quantitative means of assessing software project progress


Q2. Which of the following is not a ‘concern’ during the management of a software project?

(A) Money
(B) Time
(C) Product quality
(D) Product quantity

Answer: (D) Product quantity


Q3. What are the factors to be considered when planning a software development effort?

(A) Performance, Problem, Product, Planning
(B) People, Problem, Product, Process
(C) People, Problem, Productivity, Performance
(D) People, Problem, Product, Portability

Answer: (B) People, Problem, Product, Process


Q4. Which of the following task(s) is/are not part of software configuration management?
I. Change control.

II. Reporting.

III. Statistical quality control.

(A) Only (I) above
(B) Only (II) above
(C) Only (III) above
(D) Both (I) and (II) above

Answer: (C) Only (III) above


Q5. Which of the following is not an objective for building analysis models?

(A) Define set of software requirements that can be validated
(B) Describe customer requirements
(C) Develop a solution for the problem
(D) Establish basis for software design

Answer: (C) Develop a solution for the problem


Q6. Symptoms of the software crisis would include

(A) Software delivered behind schedule
(B) Software exceeding cost estimate
(C) Difficult to maintain
(D) All of the above

Answer:(D) All of the above


Q7. The individual or organization who wants a product to be developed is known as the:

(A) Developer
(B) User
(C) Contractor
(D) Client

Answer: (D) Client


Q8. Which of the following are direct measures?
I. Size.

II. Effort.

III. Schedule.

IV. Quality.

(A) Both (I) and (II) above
(B) Both (I) and (III) above
(C) Both (I) and (IV) above
(D) All (I), (II), (III) and (IV) above

Answer: (D) All (I), (II), (III) and (IV) above


(A) Coupling
(B) Cohesion
(C) Aggregation
(D) Inheritance

Answer: (B) Cohesion


Q10. Myers (1978) identifies seven levels of cohesion. Which level of cohesion may be defined as followed; “The output from one element in the component serves as input for some other element”?

(A) Communicational cohesion
(B) Functional cohesion
(C) Communicational cohesion
(D) Temporal cohesion

Answer: (A) Communicational cohesion


Q11. Which of the following is not a logical layer of the application in client server system?

(A) Presentation layer
(B) Application layer
(C) Data Management layer
(D) Programming layer

Answer: (D) Programming layer


Q12. Which is not involved in software development process?

(A) People
(B) Problem
(C) Practice
(D) Process

Answer: (C) Practice


Q13. Which best captures the nature of the quality paradigm?

(A) The Nature of Quality, A Process Perspective, Defect Elimination
(B) Process, Product, People, Problem
(C) Measurement, Quality Control, Validation
(D) Feasibility, Requirements, Economics, Customer’s Needs

Answer:(A) The Nature of Quality, A Process Perspective, Defect Elimination


Q14. Which of the following is a type of abstraction?

(A) Data
(B) Procedural
(C) Iteration
(D) All of the above

Answer:(D) All of the above


Q15. Which of the following is not an area of concern in the design model?

(A) Architecture
(B) Data design
(C) Interfaces design
(D) Project scope

Answer:(D) Project scope


Q16. The information we need to capture during requirements analysis not include

(A) Hiring Authority
(B) Communication Paths
(C) Synchronization
(D) Temporal Dependencies

Answer: (A) Hiring Authority


Q17. Which of the following could be a deliverable for a software system?

(A) Source Code
(B) Reference Manual
(C) Requirements Document
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


We hope the given Computer science Engineering MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer science Engineering. If you have any queries related toComputer science Engineering MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment