Software Engineering MCQ Online Test – Set 03

Are you guys looking for Computer science Engineering MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per Computer science Engineering new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer science Engineering. Each question has four options followed by the right answer. These Computer science Engineering MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. What are the major activities of the spiral model of software engineering?

(A) Planning, Risk Analysis, Engineering, Customer Evaluation
(B) Defining, Prototyping, Testing, Delivery
(C) Requirements
(D) Quick Design, Build Prototype, Evaluate Prototype, Refine Prototype

Answer:(A) Planning, Risk Analysis, Engineering, Customer Evaluation


Q2. In choosing a development life-cycle model, one would consider the

(A) Development Group Expertise, Problem Characteristics, User Expectations
(B) Languages, Development Schedule, Competition
(C) System Context, User Population, Platforms
(D) Organizational Structure, User Tasks, Performance Criteria

Answer: (A) Development Group Expertise, Problem Characteristics, User Expectations


Q3. Views of quality software would not include

(A) Optimizing price and performance
(B) Minimizing the execution errors
(C) Conformance to specification
(D) Establishing valid requirements

Answer: (B) Minimizing the execution errors


Q4. What would be investigated during Requirements analysis?

(A) System performance, Test Scheduling, Organizational Structure
(B) Languages, Platforms, Competition
(C) System Context, User Populations, User Tasks
(D) Verification, Formal Methods, Accuracy

Answer: (C) System Context, User Populations, User Tasks


Q5. Which configuration objects would not typically be found in the project database?

(A) Design specification
(B) Marketing data
(C) Executable code
(D) Test plans

Answer: (B) Marketing data


Q6. Which of the following projects would be a good one for adopting the prototyping paradigm for software development?

(A) Accounting System
(B) Spreadsheet
(C) Automobile Cruise Control
(D) Algebra Tutor

Answer:(D) Algebra Tutor


Q7. A systematic approach to software development, as epitomized by the various life-cycle models, is useful in

(A) Helping us understand the nature of the software product
(B) Convincing the customer that we know what we are doing
(C) Filling texts on software engineering
(D) Managing the various activities necessary to get the job done

Answer: (D) Managing the various activities necessary to get the job done


Q8. Software measurement is useful to

(A) Indicate quality of the product
(B) Track progress
(C) Assess productivity
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q9. Which of the following is not the guiding principle of software project scheduling?

(A) Compartmentalization
(B) Market assessment
(C) Time allocation
(D) Effort validation

Answer: (B) Market assessment


Q10. Software Engineering:

(A) Is a set of rules about developing software products
(B) Has been around as a discipline since the early 50’s
(C) Started as a response to the so-called ‘Software Crisis’ of the late 90’s
(D) Is an engineering discipline concerned with all the aspects of software production

Answer: (D) Is an engineering discipline concerned with all the aspects of software production


Q11. A process view in software engineering would consider which of the following

(A) Product performance
(B) Staffing
(C) Functionality
(D) Reliability

Answer: (B) Staffing


Q12. What do you call when two modules are coupled, when they communicate via a composite data item?

(A) Content coupling
(B) Common coupling
(C) Control coupling
(D) Stamp coupling

Answer:(D) Stamp coupling


Q13. Which tests are designed to confront the program with abnormal situations?

(A) Recovery testing
(B) Security testing
(C) Stress testing
(D) Performance testing

Answer: (C) Stress testing


Q14. Which of the following interface design principles reduces the user’s memory load?
I. Define intuitive shortcuts

II. Disclose information in a progressive fashion

III. Establish meaningful defaults

IV. Provide an on-line tutorial

(A) Only (I) above
(B) Only (II) above
(C) Only (III) above
(D) (I), (II) and (III) above

Answer:(D) (I), (II) and (III) above


Q15. A simple way of looking at the spiral software life-cycle model is as a waterfall model with each phase proceeded by

(A) Build-and-fix
(B) Freezing
(C) Synchronization
(D) Risk analysis

Answer:(D) Risk analysis


Q16. Which of the following is true for a thin-client?

(A) Processes application logic
(B) Performs data management task
(C) Places heavy processing load on the server
(D) Makes use of processing power of the client

Answer: (C) Places heavy processing load on the server


We hope the given Computer science Engineering MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer science Engineering. If you have any queries related toComputer science Engineering MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment