Sentence Completion Set – 1 Multiple Choice Questions

Question 1.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Rajeev failed in the examination because none of his answers were _ to the questions asked.

A. allusive
B. revealing
C. pertinent
D. referential

Ans: C. pertinent


Question 2.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
More insurers are limiting the sale of property insurance in coastal areas and other regions _ natural disasters.

A. safe from
B. according to
C. despite
D. prone to

Ans: D. prone to


Question 3.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
This is a good …… for a picnic.

A. plot
B. spot
C. scene
D. landscape

Ans: B. spot


Question 4.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
There is no place for ………. in an accountant’s job.

A. assets
B. asserts
C. errors
D. duffers

Ans: C. errors


Question 5.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Some of the luggage ……… not yet arrived.

A. has
B. have
C. is
D. are

Ans: A. has


Question 6.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
“Sujata is late in the office.”
“She rarely comes in time ….. ?”

A. don’t she
B. does she
C. doesn’t she
D. won’t she

Ans: B. does she


Question 7.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
This is a …………… on his character.

A. Blot
B. Blur
C. Slur
D. Spot
E. Mark

Ans: C. Slur


Question 8.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
We should _ opportunities as they arise.

A. seize
B. crease
C. size
D. sneeze

Ans: A. seize


Question 9.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
There are _ views on the issue of giving bonus to the employees.

A. independent
B. divergent
C. modest
D. adverse

Ans: B. divergent


Question 10.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Roman Regions _______the Mountain_______of Masada for three years before they were able to seize it.

A. dissembled, bastion
B. assailed, symbol
C. besieged, citadel
D. honed, stronghold

Ans: C. besieged, citadel


Question 11.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The ……. of private limited companies is in the hands of its directors.

A. managers
B. adminstrators
C. management
D. deparment
E. society

Ans: C. management


Question 12.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
A wise person is one who learns from his ……….

A. errors
B. mistakes
C. falsities
D. lies
E. bad manners

Ans: B. mistakes


Question 13.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
I wonder whether I …….. ever see him again.

A. shall
B. will
C. should
D. would

Ans: D. would


Question 14.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He behaves as if he ……. a king.

A. was
B. were
C. has
D. had

Ans: B. were


Question 15.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
We didn’t ……. the programme to be such a huge success.

A. Accept
B. Except
C. Expect
D. Access

Ans: C. Expect


Question 16.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
There is no culture in the world ……….. absolutely pure.

A. That which is
B. That which
C. That is
D. That what is

Ans: C. That is


Question 17.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Man who has committed such an _ crime must get the most severe punishment.

A. injurious
B. unchritable
C. unworhty
D. abominable

Ans: D. abominable


Question 18.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Unlike his calmer,more easygoing colleagues ,the senator was _ ,ready to quarrel at the slightest provocation.

A. whimsical
B. irascible
C. gregarious
D. ineffectual

Ans: B. irascible


Question 19.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Ram the prince of Ayodhya ……. his siblings.

A. adorned
B. adored
C. vitiated
D. endangered
E. abhored

Ans: B. adored


Question 20.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Many companies ask their employees to sign a ……… of secrecy.

A. agreement
B. bond
C. bondage
D. espionage
E. treaty

Ans: B. bond

Sentence Completion MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Sentence Completion PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Sentence Completion Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment