Sentence Completion Set – 8 Multiple Choice Questions

Question 1.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
In . . . . . . . of International matters, there is always an element of risk in . . . . . . . one might do.

A. view , whichever
B. many , doing
C. defence , wrong
D. case , whatever
E. spite , whatever

Ans: D. case , whatever


Question 2.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Priya is not . . . . . . . for this kind of a job.

A. cut in
B. cut up
C. cut through
D. cut out

Ans: D. cut out


Question 3.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The Press . . . . . . . serve the profession better if it were objective in its reporting.

A. would
B. may
C. can
D. will

Ans: C. can


Question 3.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
What a sensation it would cause if it . . . . . . . now discovered that such a man had left behind a diary.

A. is
B. be
C. was
D. were

Ans: D. were


Question 4.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Jayant plays football . . . . . . . an experienced person.

A. as
B. as though
C. as of
D. as if

Ans: A. as


Question 5.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The minister flew . . . . . . . flooded areas in a helicopter.

A. about
B. in
C. over
D. along

Ans: C. over


Question 7.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
I shall take revenge . . . . . . . you.

A. at
B. on
C. with
D. from

Ans: B. on


Question 8.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He did not go . . . . . . . the whole book before giving his opinion about it.

A. through
B. into
C. over
D. with

Ans: A. through


Question 9.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
We . . . . . . . him with many promises, but nothing would . . . . . . . him.

A. tempted , influence
B. provoked , dessicate
C. attracted , fascinate
D. gave , deprive
E. negotiated , please

Ans: A. tempted , influence


Question 10.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
. . . . . . . you meet my son in the market, ask him to come home at once.

A. Will
B. While
C. Should
D. Would

Ans: C. Should


Question 11.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
A great change has come . . . . . . . the world since the war.

A. about
B. over
C. into
D. in

Ans: B. over


Question 12.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The passengers were very happy . . . . . . . the friendly and warm treatment given to them.

A. by
B. about
C. from
D. to

Ans: A. by


Question 13.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
A woman came in with a baby who, she said, . . . . . . . a safety pin.

A. swallowed
B. just swallowed
C. had just swallowed
D. was just swallowing

Ans: B. just swallowed


Question 14.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Do not trouble yourself . . . . . . . the worries and anxieties of life.

A. about
B. of
C. for
D. with

Ans: A. about


Question 15.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Just now I heard the news, it is so strange that you . . . . . . . not believe it.

A. will
B. could
C. might
D. did
E. should

Ans: C. might


Question 16.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
When my uncle entered the house, I . . . . . . . writing a letter.

A. was
B. would be
C. had been
D. should be

Ans: A. was


Question 17.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The construction of the hall has been . . . . . . . because of the . . . . . . . of cement in the market.

A. held , non-availability
B.denied , restrictions
C. hampered , shortage
D. prevented , supply
E. completed , disappearance

Ans: C. hampered , shortage


Question 18.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
I saw him resting . . . . . . . the shade of a tree.

A. below
B. into
C. under
D. in

Ans: C. under


Question 19.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
This brand of TV is quite inferior . . . . . . . that one.

A. over
B. with
C. to
D. than

Ans: C. to


Question 20.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He is the friend . . . . . . . I trust most.

A. him
B. whom
C. which
D. who

Ans: B. whom


Sentence Completion MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Sentence Completion PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Sentence Completion Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment