Sentence Completion Set – 6 Multiple Choice Questions

Question 1.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
It is becoming more and more . . . . . . . that the principal is losing the confidence of his staff.

A. prominent
B. conspicuous
C. manifest
D. apparent

Ans: D. apparent


Question 2.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Not only did she condemn vice, she almost equally despised the . . . . . . acceptance of an advantage.

A. commenable
B. tacit
C. unholy
D. furtive

Ans: B. tacit


Question 3.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
In high school many of us never realised the importance that grammar would . . . . . . . in later life.

A. exercise
B. figure
C. portray
D. play

Ans: D. play


Question 4.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He . . . . . . that he could speak five languages.

A. challenged
B. boasted
C. submitted
D. suggested

Ans: B. boasted


Question 5.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
This item will not figure in the . . . . . . for today’s meeting.

A. list
B. schedule
C. programme
D. agenda

Ans: D. agenda


Question 6.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The river overflowed its . . . . . . and flooded the area.

A. banks
B. limits
C. edges
D. fronts

Ans: A. banks


Question 7.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The annual . . . . . . of industrial products has risen enormously in recent years.

A. outbreak
B. output
C. outcome
D. outlay

Ans: B. output


Question 8.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
On account of the dearth of grass on the arid plains the cattle became . . . . . .

A. jubilant
B. emaciated
C. flippant
D. agitated

Ans: B. emaciated


Question 9.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He finds it difficult to . . . . . . between blue and green as he is colour blind.

A. distinguish
B. study
C. recognise
D. see

Ans: A. distinguish


Question 10.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
There was no . . . . . . in the railway compartment for additional passengers.

A. space
B. place
C. seat
D. room

Ans: D. room


Question 11.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Vishakha . . . . . . two minutes and thirty seconds to take the first place in the women’s 800 m race.

A. ran
B. used
C. timed
D. clocked

Ans: D. clocked


Question 12.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The child’s earliest words deal with concrete objects, only later he is able to grapple with . . . . . . .

A. abstractions
B. maxims
C. opinions
D. decisions

Ans: A. abstractions


Question 13.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The accused . . . . . . that he had met the deceased before.

A. remarked
B. refused
C. exclaimed
D. denied

Ans: D. denied


Question 14.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
A stone that goes on rolling . . . . . . no moss.

A. gets
B. accumulates
C. collects
D. gathers

Ans: D. gathers


Question 15.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He knew everything better than anybody else, and it was an affront to his . . . . . . . . vanity that you should disagree with him.

A. overwrought
B. overwhelming
C. overweening
D. overstrung

Ans: D. overstrung


Question 16.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
All too often journalists fail to . . . . . . . personal privacy.

A. consider
B. regard
C. respect
D. admire

Ans: C. respect


Question 17.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
His standard of living has . . . . . . since his son joined service.

A. lifted
B. increased
C. risen
D. heightened

Ans: C. risen


Question 18.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
I was astounded at his . . . . . . . lack of knowledge about the continent of Africa.

A. great
B. huge
C. colossal
D. abundant

Ans: C. colossal


Question 19.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
When the morning . . . . . . . the murder was discovered.

A. occurred
B. came
C. arrived
D. happened

Ans: B. came


Question 20.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He lost the match easily because he had played a . . . . . . . five set match in the earlier round.

A. sensational
B. grueling
C. wonderful
D. controversial

Ans: B. grueling


Sentence Completion MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Sentence Completion PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Sentence Completion Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment