Sentence Completion Set – 5 Multiple Choice Questions

Question 1.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Have you heard the . . . . . . news?

A. late
B. later
C. latest
D. latter

Ans: C. latest


Question 2.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Speeding and blocking are traffic offences which lead to . . . . . . accidents.

A. winsome
B. urban
C. gruesome
D. minor

Ans: C. gruesome


Question 3.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The President of the Students’ Union played into the hands of some political leaders and . . . . . . the students to go on a strike.

A. invited
B. ignited
C. instigated
D. inspired

Ans: C. instigated


Question 4.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The prisoner was . . . . . . . to answering any of my questions.

A. inverse
B. adverse
C. reverse
D. averse

Ans: D. averse


Question 5.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
But the introductory fee does not stop after the initial handshake; brokers have to . . . . . . . it up after each transaction.

A. bring
B. give
C. boost
D. cough

Ans: A. bring


Question 6.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The doctor . . . . . . . the patient from taking certain medicines.

A. banned
B. prohibited
C. prescribed
D. proscribed

Ans: B. prohibited


Question 7.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
It being an . . . . . . issue, it is not correct to introduce questions of morality into the debate.

A. immoral
B. irrelevant
C. moral
D. amoral

Ans: B. irrelevant


Question 8.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Just like the nature we all have to follow . . . . . . . routine.

A. timely
B. regular
C. fixed
D. some

Ans: D. some


Question 9.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He bought new shoes last month but they are already . . . . . . . . out.

A. given
B. gone
C. knocked
D. worn

Ans: D. worn


Question 10.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The more your action and thought are allied and . . . . . ., the happier you grow.

A. invincible
B. divergent
C. integrated
D. unravelled

Ans: C. integrated


Question 11.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
. . . . . . learning does not help the mental growth of a student.

A. Guided
B. Rote
C. Assisted
D. Fast

Ans: B. Rote


Question 12.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He is greatly admired for his . . . . . . behaviour.

A. decrepit
B. decorative
C. decadent
D. decorous

Ans: D. decorous


Question 13.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
It has now been . . . . . . . that 52 people died in the crash.

A. assured
B. confirmed
C. counted
D. ensured

Ans: B. confirmed


Question 14.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The news of the secret deal soon . . . . . . despite official silence.

A. discovered
B. disclosed
C. leaked out
D. divulged

Ans: C. leaked out


Question 15.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The world is so constructed that if you wish to enjoy its pleasures you must also . . . . . . its pains.

A. deny
B. ignore
C. endure
D. neglect

Ans: C. endure


Question 16.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He is working under such . . . . . . conditions that it is difficult to maintain his self-respect.

A. low
B. difficult
C. inimical
D. humiliating

Ans: D. humiliating


Question 17.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
You cannot devise a method which . . . . . . all possibility of error.

A. ignores
B. avoids
C. excludes
D. includes

Ans: C. excludes


Question 18.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Every Shakespearean hero has an internal . . . . . . in his character.

A. fault
B. defect
C. flaw
D. weakness

Ans: C. flaw


Question 19.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Life is to death as pleasure is to . . . . . .

A. suffering
B. pain
C. poverty
D. anguish

Ans: B. pain


Question 20.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
It is difficult to believe what he tells us because his account of any event is always full of . . . . . . . of all sorts.

A. discrepancies
B. differences
C. discretions
D. distinctions

Ans: A. discrepancies


Sentence Completion MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Sentence Completion PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Sentence Completion Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment