Sentence Completion Set – 3 Multiple Choice Questions

Question 1.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
We …….. start now to work for our examination.

A. had better
B. better
C. has better
D. are better

Ans: B. better


Question 2.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
She to learn basic German as she will be _ for Germany next month.

A. likes, reaching
B. wants, leaving
C. intends, visiting
D. tries, touring
E. knows, going

Ans: B. wants, leaving


Question 3.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Rama took his _ for the wrong done to him.

A. avenge
B. vengeance
C. revenge
D. ravage

Ans: C. revenge


Question 4.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Two of the fugitives managed to remain free by adeptly avoiding the . . . . . . of the police.

A. torture
B. pursuit
C. discovery
D. following
E. repression

Ans: B. pursuit


Question 5.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Eight scientists have . . . . . . . the national awards for outstanding contribution and dedication to the profession.

A. bestowed
B. picked
C. bagged
D. conferred
E. discovered

Ans: C. bagged


Question 6.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Rajeev is too . . . . . . . as far as his food habits are concerned.

A. enjoyable
B. fastidious
C. curious
D. involved
E. interesting

Ans: B. fastidious


Question 7.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Kamal’s friends had nothing to offer him other than . . . . . . in his grief.

A. friendship
B. kindness
C. solution
D. consolation
E. happiness

Ans: D. consolation


Question 8.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The young man lost his way in the forest and found that he had become a/an . . . . . . . . . to the dacoits.

A. enemy
B. adversary
C. decoy
D. quarry

Ans: D. quarry


Question 9.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The lease of our premises has ……… and we have to vacate it.

A. run out
B. run off
C. run over
D. run down

Ans: A. run out


Question 10.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
They _ a sound infrastructure in order to __ with the new challenges.

A. want, handle
B. got, mets
C. have , give
D. need, cope
E. had, reach

Ans: D. need, cope


Question 11.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
On his sudden demise, my emotions were so, complicated that it was __ how I felt.

A. unreasonable
B. impossible
C. intolerable
D. unimaginable

Ans: C. intolerable


Question 12.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Mounting unemployment is the most serious and . . . . . . . . problem faced by India today.

A. dubious
B. profound
C. unpopular
D. intractable
E. unattainable

Ans: D. intractable


Question 13.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
I request you to . . . . . . . your crime.

A. apologise
B. agree
C. confess
D. pardon
E. submit

Ans: C. confess


Question 14.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He applied for and was . . . . . . legal aid by the Labour Ministry.

A. offered
B. granted
C. allowed
D. awarded
E. implemented

Ans: B. granted


Question 15.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
In a little publicised deal, Pepsi Cola has . . . . . . the entire soft drink market in Afghanistan.

A. conquered
B. swallowed
C. captured
D. occupied

Ans: C. captured


Question 16.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The . . . . . . . is working on wood.

A. artefact
B. artiste
C. artist
D. artisan

Ans: D. artisan


Question 17.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
His boss ………. an explanation of his conduct with his colleagues.

A. called up
B. called upon
C. called for
D. called off

Ans: C. called for


Question 18.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
As soon as she _ the branch office, she was asked to to the head-office immediately.

A. came, go
B. went, attend
C. reached, report
D. found, look
E. saw, remind

Ans: C. reached, report


Question 19.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Since one cannot read every book, one should be content with making a . . . . . . selection.

A. normal
B. standard
C. sample
D. moderate
E. judicious

Ans: E. judicious


Question 20.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
It is not fair to cast . . . . . . . on honest and innocent persons.

A. aspiration
B. aspersions
C. inspiration
D. adulation

Ans: B. aspersions


Sentence Completion MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Sentence Completion PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Sentence Completion Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment