Sentence Completion Set – 2 Multiple Choice Questions

Question 1.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
No sooner ……… than the police handcuffed him.

A. he came
B. did he came
C. did he come
D. had he come

Ans: C. did he come


Question 2.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The dog has been ……. by the car.

A. run out
B. run over
C. run into
D. run for

Ans: B. run over


Question 3.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
I suffer from no ……. about my capabilities.

A. illusion
B. doubts
C. hallucinations
D. imaginations

Ans: A. illusion


Question 4.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He took up the letter from the table and ………. it to his friend.

A. was reading
B. has been reading
C. has read
D. read

Ans: D. read


Question 5.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He has _ people visiting him at his house because he fears it will cause discomfort to neighbours

A. curtailed
B. requested
C. stopped
D. warned

Ans: C. stopped


Question 6.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Jill was _ by her employees because she often them for not working hard enough.

A. deified, goaded
B. loathed, berated
C. disregarded, eulogized
D. cherished, decided

Ans: B. loathed, berated


Question 7.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The Christmas tree was………. with stars and other decorative items.

A. adorned
B. endowed
C. encased
D. enticed
E. encompassed

Ans: A. adorned


Question 8.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Slaves were freed from ………. only after they died.

A. ablution
B. pilferage
C. agreement
D. bondage
E. abolition

Ans: D. bondage


Question 9.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
”What exactly does he want ?”
“He would like to see you …… a good job on the project.”

A. got
B. get
C. getting
D. will get

Ans: C. getting


Question 10.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
….. you apologize I shall punish you.

A. until
B. unless
C. till
D. None of these

Ans: B. unless


Question 11.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The government, in a bid to make Bihar, a preferred investment destination, has _ major schemes to create infrastructure at different stages.

A. launched
B. opposed
C. opened
D. pushed

Ans: A. launched


Question 12.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He led me ……… the green laws to the palatial building.

A. upon
B. across
C. along
D. about

Ans: C. along


Question 13.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Although he never learn to read, his exceptional memory and enquiring mind eventually made him a very _ man.

A. dedicated
B. erudite
C. pragmatic
D. benevolent

Ans: B. erudite


Question 14.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Reconstructing the skeletons of extinct species like dinosaurs is __ process that requires much patience and effort by paleontologists.

A. a nascent
B. an aberrant
C. a worthless
D. an exacting

Ans: D. an exacting


Question 15.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The ……… of the state is efficient.

A. administration
B. democracy
C. policy
D. autocracy
E. plutscracy

Ans: A. administration


Question 16.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Before the …….. of the Europeans in India, India was a free country.

A. entry
B. amalgamation
C. emigration
D. advent
E. immigration

Ans: D. advent


Question 17.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
“She was sorry she didn’t attend her friend’s wedding.”
“Yes, she ………”

A. regretted she can’t have gone
B. was regretting she does not go
C. will regret she didn’t go
D. was regretting that she couldn’t go

Ans: D. was regretting that she couldn’t go


Question 18.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Lord Buddha ……… his kingship and become a hermit.

A. Abolished
B. Abated
C. Abdicated
D. Abandoned

Ans: C. Abdicated


Question 19.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The student’s aren’t prepared _ the examination

A. to give
B. to listen
C. to work
D. to take

Ans: D. to take


Question 20.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The ship with all its crew …… lost after the terrible storm.

A. were
B. has
C. have
D. was

Ans: D. was


Sentence Completion MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Sentence Completion PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Sentence Completion Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment