Selecting Words Set – 9 Multiple Choice Questions

Question 1.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
A stone that goes on rolling …… no moss.

A. collects
B. gets
C. gathers
D. accumulates

Ans: C. gathers


Question 2.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The boy fell …… bicycle.

A. of
B. off
C. from
D. under

Ans: B. off


Question 3.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The cinema …… a welcome escape from cramped and dull city life and the Indians are avid movie-goers.

A. depicts
B. highlights
C. follows
D. offers

Ans: D. offers


Question 4.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He is so …… to light that he never leaves the house without sunglasses.

A. insensitive
B. sensitive
C. afraid
D. immune

Ans: B. sensitive


Question 5.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The pilot had been warned about the storm, before he ……

A. took away
B. took up
C. took over
D. took off

Ans: D. took off


Question 6.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The team was well trained and strong, but somehow their …… was low.

A. feeling
B. moral
C. consciousness
D. morale

Ans: D. morale


Question 7.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
In a large cities people are cut …… from nature.

A. away
B. off
C. out
D. down

Ans: A. away


Question 8.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Chintu is …… small to start playing cricket now.

A. very
B. much
C. too
D. more

Ans: C. too


Question 9.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The earth is at present in great danger of becoming uninhabitable because of …… environmental pollution which is going on at an incredible rapid pace.

A. gigantic
B. inhuman
C. stupendous
D. colossal

Ans: C. stupendous


Question 10.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The French …… reputed to have a very good sense of humour.

A. is
B. was
C. are
D. will be

Ans: C. are


Question 11.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
I shall take revenge …… you.

A. from
B. with
C. on
D. at

Ans: C. on


Question 12.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The …… of the Minister’s statement cannot be verified by people who have no access to official records.

A. veracity
B. verbosity
C. ambiguity
D. validity

Ans: A. veracity



Question 13.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Hardly had he arrived …… it started raining.

A. before
B. when
C. than
D. after

Ans: B. when


Question 14.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The lovers were meeting each other secretly, but their …… affair was soon known to everyone.

A. clandestine
B. covert
C. unknown
D. candid

Ans: A. clandestine


Question 15.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The more your action and thought are allied and …… the happier you grow.

A. diverget
B. unravelled
C. integrated
D. invincible

Ans: C. integrated


Question 16.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The thief …… all the money.

A. made up
B. made off with
C. mode do with
D. made good

Ans: B. made off with


Question 17.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Moreover, a fact finding mission …… by BSN to India in January this year strongly recommended that the French group should go it alone, and not hand over …… to an Indian Partner.

A. organised, papers
B. constituted, authority
C. sponsored, power
D. dispatched, control

Ans: D. dispatched, control


Question 18.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Johny, where are you? …… up this tree.

A. There I am
B. There am I
C. Here am I
D. Here I am

Ans: D. Here I am


Question 19.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
This book is a useful …… to our library.

A. discovery
B. asset
C. addition
D. arrival

Ans: C. addition


Question 20.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
But the introductory fee does not stop after the initial handshake, brokers have to …… it up after each transaction.

A. bring
B. cough
C. boost
D. give

Ans: A. bring


Selecting Words MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Selecting Words PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Selecting Words Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment