Selecting Words Set – 8 Multiple Choice Questions

Question 1.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
‘Please’ and ‘Thank you’ are the little courtesies by which we keep the …… of life oiled and running smoothly.

A. path
B. machine
C. garden
D. river

Ans: B. machine


Question 2.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
I …… a car to be absolutely necessary these days.

A. consider
B. regard
C. think
D. agree

Ans: A. consider


Question 3.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The king …… the rebel.

A. excused
B. forgave
C. pardoned
D. none of these

Ans: C. pardoned


Question 4.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
We had a …… of warm weather in February.

A. time
B. spell
C. length
D. phase

Ans: B. spell


Question 5.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The luggage was …… heavy for him to lift

A. much
B. as
C. so
D. too

Ana: D. too


Question 6.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
There is a keen …… in each trade.

A. contest
B. comparison
C. competition
D. cooperation

Ans: C. competition


Question 7.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
That the poor in our country, are happy is

A. a dream
B. a vision
C. an ideal
D. an illusion

Ans: D. an illusion


Question 8.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The boy was cured …… typhoid.

A. from
B. of
C. for
D. through

Ans: B. of


Question 9.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
I put …… the light and slept.

A. up
B. down
C. in
D. out

Ans: D. out


Question 10.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Besides other provisions, that shopkeeper deals …… cosmetics.

A. with
B. in
C. at
D. for

Ans: B. in


Question 11.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
I shall call …… you tomorrow.

A. at
B. on
C. with
D. by

Ans: C. with


Question 12.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Physically we are now all neighbors, but psychologically. we are …… to each other.

A. primitives
B. complimentary
C. strangers
D. cowards

Ans: C. strangers


Question 13.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Walking at 3’o clock, I heard the …… of thunder.

A. crackle
B. rumble
C. ripple
D. clank

Ans: B. rumble


Question 14.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Now, the management graduate can expect to have a prosperous life on a …… income without having to depend on finding a place in family busiess having to tend the paternal estates.

A. professional
B. regular
C. meaningful
D. dependable

Ans: B. regular


Question 15.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The robbers were arrested and …… prison yesterday.

A. brought into
B. brought to
C. taken into
D. taken to

Ans: D. taken to


Question 16.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The communalist represents the …… of everything noble that we have inherited from our culture and history.

A. antithesis
B. antidote
C. immorality
D. antagonism

Ans: A. antithesis


Question 17.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
…… all intents and purposes, the manager is the master of the firm.

A. in
B. upon
C. with
D. to

Ans: D. to


Question 18.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Leave a two inch …… on each page for the teacher’s remarks.

A. border
B. margin
C. blank
D. gap

Ans: B. margin


Question 19.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
She …… from the crowd because of her height and flaming red hair.

A. stood out
B. stood off
C. stood up
D. stood by

Ans: A. stood out


Question 20.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
When their examinations are over, the children gleefully …… the books they had been reading.

A. shelve
B. sidetrack
C. overthrew
D. abandon

Ans: D. abandon


Selecting Words MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Selecting Words PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Selecting Words Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment