Selecting Words Set – 7 Multiple Choice Questions

Question 1.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
It’s very kind of you to …… to speak at the meeting.

A. accept
B. agree
C. comply
D. concur

Ans: B. agree


Question 2.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He is a person of sound character and …… disposition.

A. beneficent
B. morous
C. amiable
D. amicable

Ans: C. amiable


Question 3.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
A woman came in with a baby who, she said, …… a safety pin.

A. was just swallowing
B. swallowed
C. had just swallowed
D. just swallowed

Ans: C. had just swallowed


Question 4.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
It was difficult to remove my feet as it had got stuck …… in the mud.

A. fairly
B. greatly
C. widely
D. firmly

Ans: D. firmly


Question 5.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Pakistan lost a …… wicket just when they seemed to be doing so well, and that led to their eventual defeat.

A. critical
B. crucial
C. sensitive
D. providential

Ans: B. crucia


Question 6.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
If I take a state roadways bus, I’ll get late, …… ?

A. isn’t it
B. won’t I
C. will I
D. is it

Ans: B. won’t I


Question 7.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The Hubble Space Telescope will search for planets around the stars, a key to the …… extraterrestrial life, and examine interstellar dust and gases out of which stars are born.

A. perception
B. discovery
C. enquiry
D. quest

Ans: D. quest


Question 8.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He is a very careful person, he never takes side but remains ……

A. impartial
B. unbiased
C. neutral
D. prejudiced

Ans: A. impartial


Question 9.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Sita’s heart …… at the sight of the beautiful diamond necklace.

A. leapt
B. stopped
C. slowed
D. ran

Ans: A. leapt


Question 10.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
If I take a state roadways bus, I’ll get late, …… ?

A. isn’t it
B. won’t I
C. will I
D. is it

Ans: B. won’t I


Question 11.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
She …… Rs 80 out of the bank every Friday.

A. obtains
B. draws
C. pulls
D. extracts

Ans: B. draws


Question 12.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
West Bengal …… plentiful rainfall and is consequently a very green part of the country.

A. misses
B. receives
C. expects
D. regrets

Ans: B. receives


Question 13.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
He lives near a lovely …… of countryside.

A. length
B. piece
C. section
D. stretch

Ans: D. stretch


Question 14.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
In high school many of us never realised the importance that grammar would …… in later life.

A. figure
B. portray
C. play
D. exercise

Ans: C. play


Question 15.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The American …… presented his credentials to the President of India.

A. adviser
B. ambassador
C. delegate
D. representative

Ans: B. ambassador


Question 16.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
this brand of TV is quite inferior …… that one.

A. than
B. to
C. with
D. over

Ans: B. to


Question 17.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Ambition is one of those ……which are never satisfied.

A. ideas
B. fancies
C. passions
D. feeds

Ans: C. passions


Question 18.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
In a changing and …… unstructured business environment, creativity and innovation are being …… demanded of executives.

A. highly, extremely
B. progressively, increasingly
C. increasingly, moderately
D. excessively, rapidly

Ans: B. progressively, increasingly


Question 19.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Once he has signed the agreement, he won’t be able to ……

A. back up
B. back in
C. back at
D. back out

Ans: D. back out


Question 20.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
It is not what you say that …… but what you do

A. matches
B. implies
C. matters
D. moves

Ans: C. matters


Selecting Words MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Selecting Words PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Selecting Words Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment