Selecting Words Set – 4 Multiple Choice Questions

Question 1.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

If our friends are not able to take us in their car, we must make …… arrangements to go to the airport.

A. alternative
B. another
C. alternate
D. possible

Ans: A. alternative


Question 2.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

Man must …… to stop pollution.

A. act
B. perform
C. operate
D. behave

Ans: A. act


Question 3.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

In the modern materialistic society, the only aim of people appears to be …… money by fair means or foul.

A. print
B. produce
C. acquire
D. extort

Ans: C. acquire


Question 4.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

Many areas of the city were …… into darkness for several hours.

A. spread
B. plunged
C. merged
D. deep

Ans: B. plunged


Question 5.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

The family gave father a gold watch on the …… of his fiftieth birthday.

A. time
B. event
C. occasion
D. celebration

Ans: C. occasion


Question 6.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

I was astounded at his …… lack of knowledge about the Continent of Africa.

A. abundant
B. colossal
C. huge
D. great

Ans: B. colossal


Question 7.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

Wheat …… carbohydrates, vitamins, proteins, and dietary fibre in our daily diet.

A. has
B. gives
C. yields
D. provides

Ans: D. provides


Question 8.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

She has an aversion …… taking even onion and garlic.

A. with
B. at
C. against
D. to

Ans: D. to


Question 9.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

A crescendo of metallic thuds arose from the market, where the iron-smiths were …… the pieces of metals.

A. flattening
B. striking
C. hammering
D. thrashing

Ans: C. hammering


Question 10.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

He was sent to the prison for his ……

A. sin
B. vice
C. crime
D. guilt

Ans: C. crime


Question 11.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

What is the …… for an air letter?

A. fare
B. value
C. postage
D. stamp

Ans: C. postage


Question 12.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

Find the …… that accompany these cartoons

A. topics
B. titles
C. captions
D. headings

Ans: C. captions


Question 13.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

The park …… as far as the river.

A. extends
B. advances
C. enlarges
D. emerges

Ans: A. extends


Question 14.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

Ayesha always …… the permission of her father before going for movies.

A. seeking
B. seeks
C. sought
D. seeker

Ans: B. seeks


Question 15.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

The waiter hasn’t brought the coffee …… I’ve been here an hour already.

A. till
B. up
C. yet
D. still

Ans: C. yet


Question 16.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

The river overflowed its …… and flooded the area.

A. edges
B. fronts
C. limits
D. banks

Ans: D. banks


Question 17.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

I haven’t eaten an apple …… a long while.

A. from
B. since
C. for
D. until

Ans: C. for


Question 18.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

The answer was written …… blue ink.

A. with
B. by
C. in
D. on

Ans: C. in


Question 19.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

He became enamored …… her grace when he first saw her dance.

A. with
B. of
C. by
D. in

Ans: B. of


Question 20.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

I don’t really know how to …… the problem.

A. tackle
B. cope
C. draw
D. erase

Ans: A. tackle


Selecting Words MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Selecting Words PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Selecting Words Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment