Selecting Words Set – 2 Multiple Choice Questions

Question 1.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
It …… that Prashant will not be selected for the post

A. feels
B. looks
C. believes
D. seems

Ans: D. seems


Question 2.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The non cooperative attitude of the members can only …… the image of the society.

A. spoil
B. improve
C. degrade
D. defame

Ans: A. spoil


Question 3.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Life is to death as pleasure is to ……

A. poverty
B. suffering
C. anguish
D. pain

Ans: D. pain


Question 4.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
His father-in-law …… him up in business.

A. put
B. made
C. set
D. built

Ans: C. set


Question 5.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
I saw a …… of cows in the field.

A. group
B. herd
C. swarm
D. flock

Ans: B. herd


Question 6.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Man does not live by …… alone.

A. food
B. bread
C. meals
D. diet

Ans: B. bread


Question 7.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
…… of old paintings is a job for experts.

A. Resurrection
B. Retrieval
C. Restoration
D. Resumption

Ans: C. Restoration


Question 8.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Jawaharlal spent his childhood __ Anand Bhawan.

A. at
B. in
C. on
D. across

Ans: at


Question 9.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
In Bush, Saddam was up …… more than his match.

A. for
B. into
C. against
D. to

Ans: C. against


Question 10.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
Sonika is quite intelligent but rather ……

A. idealistic
B. generous
C. lazy
D. optimistic

Ans: C. lazy


Question 11.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
This, partly, explains how the Mehta family has been able to …… its lavish lifestyle in recent times, despite the fact that all its assets have been ……

A. keep, removed
B. afford, attached
C. develop, liquidated
D. keep up, destroyed

Ans: D. keep up, destroyed


Question 12.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
…… works of reference are valuable as Encyclopedia, Brittanica.
A. A few
B. Few
C. The few
D. Fewer

Ans: B. Few


Question 13.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The grapes are now …… enough to be picked.

A. ready
B. mature
C. ripe
D. advanced

Ans: C. ripe


Question 14.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
During Diwali the shops are …… of people.

A. busy
B. full
C. crowded
D. bubbling

Ans: B. full


Question 15.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
If negotiations are to prove fruitful, there must not only be sincerity on each side, but there must also be …… in the sincerity of the other side.

A. faith
B. belief
C. substance
D. certainty

Ans: A. faith


Question 16.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
I haven’t seen you …… a week.

A. within
B. since
C. for
D. from

Ans: C. for


Question 17.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
In a little-publicised deal, Pepsi, Cola has …… the entire soft drink market in Afghanistan.

A. occupied
B. conquered
C. swallowed
D. captured

Ans: D. captured


Question 18.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The machine is difficult to build …… easy to maintain.

A. but
B. and
C. for
D. if

Ans: A. but


Question 19.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
This book is quite similar ……

A. with the “Treasure Island”
B. of that film we saw at school
C. to the one I read last week
D. than a story told by our teacher

Ans: C. to the one I read last week


Selecting Words MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Selecting Words PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Selecting Words Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment