Selecting Words Set – 10 Multiple Choice Questions

Question 1.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

Colgate has also set an ambitious aim of ……on 8% value shared of tooth paste market by then end of first years.

A. cornering
B. soliciting
C. disturbing
D. keeping

Ans: A. cornering


Question 2.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

A man remains narrow minded, self compliance and ignorant unless he visits other people and …… from them.

A. earns
B. borrows
C. learns
D. hears

Ans: C. learns


Question 3.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

My first lesson …… forgiveness came from my mother.

A. upon
B. about
C. in
D. on

Ans: D. on


Question 4.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

…… a failure of some traffic lights, traffic is moving very slowly.

A. Owing
B. Due to
C. Because
D. Since

Ans: B. Due to


Question 5.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

My father …… down for a nap.

A. lays
B. laid
C. lain
D. lie

Ans: A. lays


Question 6.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

At one point, it looked as if an area of agreement would …… specially over the issue of productivity linked wages.

A. develop
B. come out
C. emerge
D. grow

Ans: C. emerge


Question 7.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

The battalion operating from the mountain was able to …… three enemy divisons.

A. tie up
B. tie down
C. tie on
D. tie with

Ans: B. tie down


Question 8.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

I think they allow their children too much ……

A. liberality
B. latitude
C. lassitude
D. levity

Ans: B. latitude


Question 9.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

Do you know ……?

A. where she comes from
B. where does she come from
C. where from she comes
D. from where does she come

Ans: A. where she comes from


Question 10.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

I purposely …… meet you during my last visit to Kashmir.

A. didn’t
B. won’t
C. hadn’t
D. wouldn’t

Ans: A. didn’t


Question 11.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

Once you suspect a person of double dealing, you ought to keep him at arm’s ……

A. distance
B. length
C. aim
D. width

Ans: B. length


Question 12.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

God is ……

A. graceful
B. gracious
C. grateful
D. greatful

Ans: B. gracious


Question 13.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

I have read one novel by Premchand. I want to read …… novel by him.

A. other
B. another
C. all
D. few

Ans: B. another


Question 14.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

Affix a revenue stamp and put your signature …… it.

A. on
B. upo
C. above
D. over

Ans: A. on


Question 15.

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

He is so …… that he immediately believe my story of ghosts.

A. innocent
B. credulous
C. vociferous
D. credible

Ans: B. credulous


Selecting Words MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Selecting Words PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Selecting Words Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment