Prepositions Set – 8 Multiple Choice Questions

Question 1.

“Please carry __ playing, I enjoy piano music,” she urged.

A.to
B.by
C.on
D.at

Ans: C.on


Question 2.

We had to fill __ many forms.

A.for
B.up
C.from
D.across

Ans: B.up


Question 3.

“When I grow __, I’m going to travel all over the world,” the little girl said.

A.in
B.to
C.up
D.above

Ans: C.up


Question 4.

“Don’t miss __ any important points,” our teacher told us.

A.of
B.on
C.in
D.out

Ans: D.out


Question 5.

He gave a talk __ the causes of dengue fever.

A.of
B.on
C.for
D.off

Ans: B.on


Question 6.

The mixture was composed __ sand and salt.

A.from
B.off
C.for
D.of

Ans: D.of


Question 7.

John is tired __ eating fried rice.

A.of
B.on
C.for
D.from

Ans: A.of


Question 8.

Mr. Michael is __. He’ll be back soon.

A.of
B.over
C.away
D.against

Ans: C.away


Question 9.

“Clean __ this mess, please,” said the lady.

A.by
B.on
C.to
D.up

Ans: D.up


Question 10.

The teacher gave __ all the report cards.

A.by
B.to
C.for
D.out

Ans: D.out


Question 11.

“The price of prawns has gone __ a lot. They cost so much these days,” Mrs. Ling said.

A.up
B.over
C.under
D.below

Ans: A.up


Question 12.

The boss is __ leave still.

A.on
B.by
C.to
D.in

Ans: A.on


Question 13.

She read the class a story __ a clever mouse deer.

A.over
B.about
C.across
D.against

Ans: B.about


Question 14.

She bought the flowers __ herself.

A.for
B.on
C.in
D.at

Ans: A.for


Question 15.

My brother is good __ languages.

A.at
B.of
C.on
D.by

Ans: A.at


Question 16.

The French army blew the bugle __ the start of the battle.

A.to
B.at
C.up
D.over

Ans: B.at


Question 17.

You’re running so fast. I can’t catch __ with you.

A.on
B.up
C.to
D.for

Ans: B.up


Question 18.

“Be careful with the gun. It can go __ ,” he warned.

A.to
B.of
C.for
D.off

Ans: D.off


Question 19.

The robbers tried to hold __ the bank.

A.to
B.up
C.down
D.above

Ans: B.up


Question 20.

He just wanted to be left __ peace but they kept trying to talk to him.

A.to
B.by
C.in
D.on

Ans: C.in


Prepositions MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Prepositions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Prepositions Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment