Prepositions Set – 7 Multiple Choice Questions

Question 1.

Some animals only come out _ night to hunt _ food.

A.at; for
B.in; by
C.by; for
D.during; at

Ans: A.at; for


Question 2.

“When I grow __, I’m going to travel all over the world,” the little girl said.

A.to
B.in
C.up
D.above

Ans: C.up


Question 3.

“Don’t miss __ any important points,” our teacher told us.

A.on
B.of
C.in
D.out

Ans: D.out


Question 4.

The manager of the store reminds me __ my gym teacher from high school.

A.of
B.up
C.for
D.off

Ans: A.of


Question 5.

In the examination, you have to answer all the questions _ an hour.

A.by
B.on
C.before
D.within

Ans: D.within


Question 6.

“The price of prawns has gone __ a lot. They cost so much these days,” Mrs Lee said.

A.up
B.over
C.under
D.below

Ans: A.up


Question 7.

Mr Rajendran is still __ leave.

A.on
B.in
C.to
D.by

Ans: A.on


Question 8.

She got kicked out __ the school because she had tried to set fire to the school lab.

A.by
B.in
C.of
D.over

Ans: C.of


Question 9.

The two girls managed to finished the work _ them.

A.by
B.within
C.among
D.between

Ans: D.between


Question 10.

The robbers tried to hold __ the bank.

A.to
B.up
C.down
D.above

Ans: B.up


Question 11.

He just wanted to be left __ peace but they kept trying to talk to him.

A.on
B.to
C.by
D.in

Ans: D.in


Question 12.

Meet me __ the library at 4 o’clock. Don’t be late.

A.at
B.on
C. to
D.over

Ans: A.at


Question 13.

“Remember to go __ your answers carefully if you have time,” she told us.

A.over
B. over
C. against
D.beneath

Ans: A.over


Question 14.

“Have you handed __ your book ?” Mr Lee asked the student.

A.in
B.to
C.up
D.for

Ans: A.in


Question 15.

Rebecca is responsible __ finding new employees for the company.

A.up
B.in
C.of
D.for

Ans: D.for


Question 16.

He makes up stories to account __ his absence from work, but I have had enough.

A.to
B.of
C.by
D.for

Ans: D.for


Question 17.

“Aren’t you going to enter _ this race ?” Mr Ganesh asked Boon Pin.

A.of
B.for
C.off
D.from

Ans: B.for


Question 18.

“Please look __ my baby for me,” the lady said.

A.over
B.after
C.again
D.before

Ans: B.after


Question 19.

She went to the party __ Sherlock Holmes, complete with a pipe and a cane.

A.as
B.by
C.on
D.to

Ans: A.as


Question 20.

I felt the pain surge __ my left arm and head towards my chest. I was having a heart attack.

A.on
B.with
C.along
D.through

Ans: D.through


Prepositions MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Prepositions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Prepositions Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment