Prepositions Set – 6 Multiple Choice Questions

Question 1.

My cousin lives _ my house.

A.on
B.over
C.across
D.in front

Ans: C.across


Question 2.

The dog crawled _ the table with its tail _ its legs.

A.in; on
B.under; at
C.on; between
D.under; between

Ans: D.under; between


Question 3.

He got __ the bus when he reached Ann St.

A.of
B.off
C.over
D.beneath

Ans: B.off


Question 4.

The child was killed __ a stray bullet.

A.on
B.by
C.to
D.above

Ans: B.by


Question 5.

You might get hurt if you jumped _ from that height.

A.on
B.in
C.out
D.down

Ans: D.down


Question 6.

The train pulled _ the station and moved _ the tracks.

A.away of; on
B.out of; along
C.away from; onto
D.over from; towards

Ans: B.out of; along


Question 7.

We traveled to Lipoh __ bus.

A.by
B.on
C.at
D.in

Ans: A.by


Question 8.

We were shocked __ his words.

A.at
B.of
C.to
D.for

Ans: A.at


Question 9.

I was walking _ the street when two boys ran _ me.

A.at; onto
B.down; past
C.down; over
D.over; against

Ans: B.down; past


Question 10.

As I was passing _ the house, I saw a man standing _ the gate.

A.by; at
B.across; in
C.through; on
D.over; inside

Ans: A.by; at


Question 11.

Neo came to school __ Wendy’s car today.

A.on
B.in
C.of
D.to

Ans: B.in


Question 12.

I can’t mend this hole __ any cement.

A.to
B.of
C.for
D.without

Ans: D.without


Question 13.

The little boy climbed _ the wall and looked _ to see what was going on.

A.up; in
B.over; up
C.up; down
D.on; down

Ans: C.up; down


Question 14.

If you ever pass _ that area, remember to look at the statue.

A.at
B.on
C.over
D.through

Ans: D.through


Question .15

She got __ the car and went into the house

A.of
B.in
C.off
D.out of

Ans: D.out of


Question 16.

I decided to lay a trap __ my enemy.

A.by
B.off
C.for
D.of

Ans: C.for


Question 17.

Wearily she put her basket _ the pavement and leaned _ the lamp post.

A.in;;; on
B.above; at
C.at; against
D.on; against

Ans: D.on; against


Question 18.

She leaned her head _ the back of the sofa.

A.at
B.on
C.over
D.against

Ans: D.against


Question 19.

I sewed her dress __ my old sewing machine.

A.of
B.to
C.in
D.with

Ans: D.with


Question 20.

Maggie let her record book __ Shirley.

A.to
B.in
C.on
D.at

Ans: A.to


Prepositions MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Prepositions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Prepositions Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment