Prepositions Set – 5 Multiple Choice Questions

Question 1.

You get pearls __ oysters.

A.of
B.by
C.with
D.from

Ans: D.from


Question 2.

This black dress is not suitable __ the wedding.

A.to
B.of
C.for
D.with

Ans: C.for


Question 3.

What a noise ! Let’s go and see what’s __ there.

A.on
B.in
C.for
D.about

Ans: A.on


Question 4.


Tom’s away at the moment. He’s __ holiday in France.

A.on
B.at
C.in
D.for

Ans: A.on


Question 5.

Humans cannot breathe __ water for a minute.

A.under
B.below
C.inside
D.beneath

Ans: A.under


Question 6.

Your watch is different __ mine.

A.to
B.from
C.with
D.than

Ans: B.from


Question 7.

I prefer tea __ coffee.

A.to
B.than
C.over
D.against

Ans: A.to


Question 8.

We traveled _ 6.45 train, which arrive at 8.30.

A.by
B.on the
C. in the
D.by the

Ans: B.on the


Question 9.

In some countries, motorists drive _ the left.

A.by
B.on
C.in
D.to

Ans: B.on


Question 10.

She is very poor __ Mathematics.

A.at
B.on
C.for
D.with

Ans: A.at


Question 11.

What a beautiful house ! It’s __ a palace.

A.as
B.to
C.like
D.from

Ans: C.like


Question 12.

The accident was my fault, so I had to pay for the damage __ the other car.

A.to
B. on
C.of
D.for

Ans:A.to


Question 13.

She wrote the letter __ green ink.

A.in
B.on
C.with
D.from

Ans: A.in


Question 14.

Are you keen __ the bracelet ?

A.in
B.on
C.for
D.with

Ans: B.on


Question 15.

Fred is away at them moment. I don’t know exactly when he’s coming back but I’m sure he’ll be back __ Monday.

A.at
B.in
C.by
D.until

Ans: C.by


Question 16.

Why were you so unfriendly __ Tessa ? Have you had an argument with her ?

A.to
B.of
C.for
D.with

Ans: A.to


Question 17.

The earring fell __ her ear.

A.off
B.from
C.down
D.out of

Ans: A.off


Question 18.

Are you keen __ the bracelet ?

A.in
B.on
C.for
D.with

Ans: B.on


Question 19.

What time did they __ the hotel ?

A.get in
B.arrive in
C.arrive at
D.arrive to

Ans: C.arrive at


Question 20.

I’m not very good __ repairing things.

A.in
B.at
C.for
D.about

Ans: B.at


Prepositions MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Prepositions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Prepositions Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment