Prepositions Set – 4 Multiple Choice Questions

Question 1.

She is frightened _ her life.

A.about
B.for
C.at
D.of

Ans: B.for


Question 2.

Did you try looking _ the door or _ cupboard ?

A.under; behind
B.behind; in
C.in; over
D.at; in

Ans: B.behind; in


Question 3.

If you’re worried about the problem, you should do something __ it.

A.for
B.with
C.about
D.against

Ans: C.about


Question 4.

He got _ his examination fairly well although his health had broken _ a few days before it started.

A.on; in
B.over; of
C.over; down
D.through; down

Ans: D.through; down


Question 5.

He criticizes others, but is blind _ his own faults.

A.at
B.of
C.to
D.over

Ans: C.to


Question 6.

They came all the way _ the east.

A.from
B.over
C.to
D.by

Ans: A.from


Question 7.

‘Who is Tom Madely ?’ ‘I’ve no idea. I’ve never heard __ him.’

A.of
B.after
C.from
D.about

Ans: A.of


Question 8.

She is asking _ trouble if she goes on behaving like that.

A.on
B.at
C.in
D.for

Ans: D.for


Question 9.

He is quite certain _ winning the scholarship.

A.of
B.at
C.over
D.about

Ans: A.of


Question 10.

The boys crowed _ the garden _ a hole in the hedge.

A.to; over
B.onto; by
C.into; under
D.into; through

Ans: D.into; through


Question 11.

‘What time will you arrive ?’ ‘I don’t know. It depends __ the traffic.’

A.of
B.on
C.for
D.from

Ans: B.on


Question 12.

My friend called _ me yesterday but I was out.

A.on
B.at
C.in
D.for

Ans: A.on


Question 13.

He is generous _ those who are faithful _ him.

A.at; to
B.to; to
C.with; to
D.for; with

Ans: B.to; to


Question 14.

She waved to her family _ the platform as the train was pulling _ the station.

A.in; from
B.by; out of
C.on; out of
D.above; away from

Ans: C.on; out of


Question 15.

The man finally escaped _ his captors.

A.of
B.by
C.over
D.from

Ans: D.from


Question 16.

My brother is saving _ a bicycle.

A.on
B.for
C.by
D.so that

Ans: B.for


Question 17.

They advised us not to get too familiar _ him, as he did not have a good reputation.

A.at
B.of
C.to
D.with

Ans: D.with


Question 18.

The car stopped _ the zebra crossing to allow the pedestrians to cross.

A.at
B.in
C.on
D.over

Ans: A.at


Question 19.

The fire gave _ such dense smoke that some firemen backed _ from the burning building.

A.off; but
B.in; off
C.out; away
D.away; over

Ans: C.out; away


Question 20.

My friend asked me to meet him outside the cinema _ an hour’s time.

A.on
B.in
C.at
D.within

Ans: B.in


Prepositions MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Prepositions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Prepositions Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment