Prepositions Set – 3 Multiple Choice Questions

Question 1.

The soldiers charged __ their enemy.

A.at
B.in
C.to
D.on

Ans: A.at


Question 2.

She explained the solution to us __ a patient manner.

A.in
B.of
C.at
D.on

Ans: A.in


Question 3.

I am interested __ stamp-collecting.

A.at
B.in
C.on
D.about

Ans: B.in


Question 4.

” I really felt sorry __ the old lady,” Edie said.

A.for
B.off
C.of
D.from

Ans: A.for


Question 5.

The fireman had to break __ the door.

A.to
B.on
C.by
D.down

Ans: D.down


Question 6.

The shop had to close __ as its owners were bankrupt.

A.to
B.by
C. on
D.down

Ans: D.down


Question 7.

“Remember to go __ your answers carefully if you have time,” She told us.

A.over
B.above
C.against
D.beneath

Ans: A.over


Question 8.

“Have you handed __ your book ?” the teacher asked the student.

A.in
B.to
C.by
D.for

Ans: A.in


Question 9.

“What did you buy this dress __ ?”

A.of
B.on
C.for
D.from

Ans: C.for


Question 10.

__ the sound of the gun, start running.

A.At
B.At
C.In
D.For

Ans: A.At


Question 11.

Are you ready __ dinner ?

A.of
B.on
C.for
D.off

Ans: C.for


Question 12.

“Telephone my office and ask __ Mr. Wang,” I said.

A.from
B.off
C.for
D.of

Ans: C.for


Question 13.

“Call __ my office to collect the plans,” the architect said.

A.at
B.to
C.in
D.for

Ans: A.at


Question 14.

Our electricity supply will be cut __ at two o’clock today.

A.of
B.on
C.for
D.off

Ans: D.off


Question 15.

“Aren’t you going to enter __ this race ?” Mr. Gan asked Bobby.

A.of
B.off
C.for
D.from

Ans: C.for


Question 16.

“Please look __ my baby for me,” the lady said.

A.after
B.over
C.again
D.before

Ans: A.after


Question 17 .

Yesterday, I saw a man __ green hair.

A.to
B.of
C.on
D.with

Ans: D.with


Question 18.

You can’t write with a pen __ a nib.

A.in
B.above
C.without
D.against

Ans: C.without


Question 19.

Mary is not used __ staying in a big city.

A.to
B.in
C.on
D.for

Ans: A.to


Question 20.

” I’m sorry. I have to back __ of this deal,” he said.

A.at
B.out
C.for
D.about

Ans: B.out


Prepositions MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Prepositions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Prepositions Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment