Prepositions Set – 2 Multiple Choice Questions

Question 1.

Please attend _ this matter immediately. It is urgent.

A.with
B.on
C.to
D.at

Ans: C.to


Question 2.

William says that he aims _ winning at least a consolation prize.

A.to
B.at
C.on
D.for

Ans: B.at


Question 3.

William says that he aims _ winning at least a consolation prize.

A.to
B.at
C.on
D.for

Ans: B.at


Question 4.

You are rather friendly _ the Tans, aren’t you ?

A.to
B.at
C.with
D.over

Ans: C.with


Question 5.

The staff co-operated __ the management to increase productivity.

A.with
B.for
C.by
D.to

Ans: A.with


Question 6.

The railway track runs __ the river.

A.by
B.on
C.over
D.across

Ans: D.across


Question 7.

You can move around the town _ foot as it is not very big.

A.on
B.in
C.by
D.from

Ans: A.on


Question 8.

My grandmother died _ 7p.m. _ 12 August 1989.

A.at; in
B.at; on
C.in; on
D.by; during

Ans: B.at; on


Question 9.

You should not put _ doing something until the very last minute.

A.over
B.of
C.on
D.off

Ans: D.off


Question 10.

Our neighbor always complains _ the noise made by us.

A.about
B.over
C.by
D.on

Ans: A.about


Question 11.

Our neighbor always complains _ the noise made by us.

A.about
B.over
C.by
D.on

Ans: A.about


Question 12.

She is hopeful _ getting that job.

A.of
B.at
C.over
D.by

Ans: A.of


Question 13.

You can obtain the answer __ adding the date of birth to this figure.

A.to
B.by
C.on
D.in

Ans: B.by


Question 14.

On hearing the siren. I pulled __ and stopped the car.

A.over
B.off
C.up
D.in

Ans: A.over


Question 15.

This present is _ my grandmother.

A.at
B.on
C.by
D.from

Ans: D.from


Question 16.

I intend to visit my grandparents _ this weekend.

A.by
B.on
C.for
D.during

Ans: D.during


Question 17.

He is sure to come _ when I pour water over his head.

A.round
B.over
C.on
D.by

Ans: A.round


Question 18.

Is this the book you spoke _ yesterday ?

A.of
B.on
C.for
D.over

Ans: A.of


Question 19.

Is this the book you spoke _ yesterday ?

A.of
B.on
C.for
D.over

Ans: A.of


Question 20.

They are kind _ animals and they have often taken in stray dogs and cats.

A.at
B.to
C.over
D.with

Ans: B.to


Prepositions MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Prepositions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Prepositions Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment