Prepositions Set – 1 Multiple Choice Questions

Question 1.

The local team scored three goals __ the first half of the match.

A.at
B.for
C.in
D.on

Ans: C.in


Question 2.

There is widespread unemployment all __ the country.

A.around
B.in
C.about
D.over

Ans: D.over


Question 3.

Please wait for me. I will be finished _ five or ten minutes.

A.it
B.for
C.in
D.at

Ans: C.in


Question 4.

She hurried to the supermarket _ she might get some things _ it closed.

A.for; by
B.so that; at
C.so that; before
D.in order to; before

Ans: C.so that; before


Question 5.

I finally received the letter which I had been waiting _ .

A.for
B.at
C.on
D.to

Ans: A.for


Question 6.

They agreed _ me that we should not go there.

A.on
B.for
C.by
D.with

Ans: D.with


Question 7.

They agreed _ me that we should not go there.

A.on
B.for
C.by
D.with

Ans: D.with


Question 8.

The music is pleasing _ my ears.

A.to
B.in
C.for
D.through

Ans: A.to


Question 9.

The island is so small that there are only five houses __ it.

A.on
B.in
C.over
D.out

Ans: A.on


Question 10.

There was rapid development __ the post-war years.

A.during
B.towards
C.among
D.by

Ans: A.during


Question 11.

My uncle, who is a businessman, often travels _ air.

A.from
B.on
C.in
D.by

Ans: D.by


Question 12.

Traveling _ air is faster than traveling _ sea.

A.on; on
B.by; by
C.in; on
D.by; at

Ans: B.by; by


Question 13.

You can rely _ him to be there whenever you need him.

A.with
B.at
C.in
D.on

Ans: D.on


Question 14.

He doesn’t approve _ our plans.

A.by
B.on
C.of
D.to

Ans: C.of


Question 15.

He doesn’t approve _ our plans.

A.by
B.on
C.of
D.to

Ans: C.of


Question 16.

I feel that she is unhappy _ her poor grades.

A.on
B.at
C.over
D.with

Ans: D.with


Question 17.

Many species of insects were wiped _ when the jungle was cleared.

A.of
B.away
C.off
D.out

Ans: D.out


Question 18.

Most __ the tourists enjoyed the visit to the batik factory.

A.between
B.with
C.of
D.off

Ans: C.of


Question 19.

My aunt has invited me to her place _ three o’clock this afternoon _ tea.

A.on; to
B.at; for
C.from; for
D.during; so that

Ans: B.at; for


Question 20.

My parents are going to China _ a holiday _ September.

A.in; at
B.for; in
C.so; that
D.for; during

Ans: B.for; in


Prepositions MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Prepositions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Prepositions Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment