One Word Substitution Set – 17 Multiple Choice Questions

Question 1.

Act of taking one’s life

A. Suicide
B. Slaughter
C. Homicide
D. Immolation

Ans: A. Suicide


Question 2.

Government by the representatives of the people

A. Diplomacy
B. Democracy
C. Socialism
D. Autocracy

Ans: B. Democracy


Question 3.

One who promotes the idea of absence of government of any kind, when every man should be a law unto himself

A. Anarchist
B. Belligerent
C. Iconoclast
D. Agnostic

Ans: A. Anarchist


Question 4.

Careful in performing duties

A. Punctual
B. Punctilious
C. Sincere
D. Pugnacious

Ans: B. Punctilious


Question 5.

A place of ideal peace and happiness

A. Asylum
B. Utopia
C. El dorado
D. Elysium

Ans: D. Elysium


Question 6.

One knowing everything

A. Learned
B. Omnipresent
C. Omnipotent
D. Omniscient

Ans: D. Omniscient


Question 7.

A field or a part of a garden where fruit trees grow

A. Park
B. Nursery
C. Yard
D. Orchard

Ans: D. Orchard


Question 8.

The place where bricks are baked

A. Foundry
B. Mint
C. Cemetery
D. Kiln

Ans: D. Kiln


Question 9.

Shining, brilliant and magnificent

A. Luminous
B. Gleaming
C. Resplendent
D. Polished

Ans:C. Resplendent


Question 10.

The list of courses at a meal or of dishes that can be served in a restaurant

A. Agenda
B. Menu
C. Biodata
D. Catalogue

Ans: B. Menu


Question 11.

A slow-witted and incompetent person

A. Nigger
B. Dud
C. Snotty
D. Duffer

Ans: D. Duffer


Question 12.

A person who brings goods illegally into the country

A. Exporter
B. Importer
C. Smuggler
D. Imposter

Ans: C. Smuggler


Question 13.

Changing one’s mind too quickly

A. Adaptability
B. Instability
C. Versatility
D. Vacillation

Ans: D. Vacillation


Question 14.

A room leading into a large room or hall

A. Anteroom
B. Lounge
C. Lobby
D. Pantry

Ans: A. Anteroom


Question 15.

One who is neither intelligent nor dull

A. Tolerable
B. Commoner
C. Mediocre
D. Diligent

Ans: C. Mediocre


Question 16.

One who stirs people for personal politics or profit

A. Pedagogue
B. Demagogue
C. Dictator
D. Hypocrite

Ans: B. Demagogue


Question 17.

One who talks very little

A. Reserved
B. Mute
C. Phlegmatic
D. SAns

Ans: A. Reserved


Question 18.

A low-area storm with high winds rotating about a centre of low atmospheric pressure

A. Cyclone
B. Tornado
C. Typhoon
D. Hurricane

Ans: A. Cyclone


Question 19.

Present opposing arguments or evidence

A. Rebut
B. Criticise
C. Rebuff
D. Reprimand

Ans: A. Rebut


Question 20.

Cutting for stone in the bladder

A. Dichotomy
B. Tubectomy
C. Vasectomy
D. Lithotomy

Ans: D. Lithotomy


One Word Substitution MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English One Word Substitution PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English One Word Substitution Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment