One Word Substitution Set – 16 Multiple Choice Questions

Question 1.

Person holding a scholarship at a university

A. Intellectual
B. Pedant
C. Scholar
D. Bursar

Ans: D. Bursar


Question 2.

Man whose wife has been unfaithful to him

A. Dandy
B. Bastard
C. Concubine
D. Cuckold

Ans: D. Cuckold


Question 3.

That which can be interpreted in any way

A. Ambient
B. Ambivalent
C. Amphibious
D. Ambiguous

Ans: D. Ambiguous


Question 4.

The line which a plough cuts in the ground

A. Vale
B. Trench
C. Furrow
D. Trough

Ans: C. Furrow


Question 5.

A person without manners or polish

A. Rustic
B. Naive
C. Boorish
D. Barbarian

Ans: A. Rustic


Question 6.

Course for chariot races

A. Sanatorium
B. Hangar
C. Hippodrome
D. Arena

Ans: C. Hippodrome


Question 7.

Person who has long experience

A. Stalwart
B. Pedantic
C. Itinerant
D. Veteran

Ans: D. Veteran


Question 8.

Of unknown and unadmitted authorship

A. Gullible
B. Anonymous
C. Unanimous
D. Vexation

Ans: B. Anonymous


Question 9.

A funny imitation of a poem

A. Counterfeit
B. Sonnet
C. Caricature
D. Parody

Ans: D. Parody


Question 10.

Use of more words than are needed to express the meaning

A. Circumlocution
B. Verbatim
C. Ventriloquism
D. Pleonasm

Ans: D. Pleonasm


Question 11.

Be the embodiment or perfect example

A.Signify
B. Characterise
C. Personify
D. Masquerade

Ans: C. Personify


Question 12.

A person concerned with practical results and values

A. Plagiarist
B. Realist
C. Pragmatist
D. Fundamentalist

Ans: C. Pragmatist


Question 13.

A person who is made to bear the blame due to others

A. Innocent
B. Scapegoat
C. Ignoramus
D. Nincompoop

Ans: B. Scapegoat


Question 14.

A person who rarely speaks the truth

A. Scoundrel
B. Liar
C. Crook
D.Hypocrite

Ans: B. Liar


Question 15.

A person who maliciously destroys by fire

A. Antagonist
B. Activist
C. Terrorist
D. Incendiary

Ans: D. Incendiary


Question 16.

A speech by an actor at the end of a play

A. Epilogue
B. Monologue
C. Duologue
D. Prologue

Ans: A. Epilogue


Question 17.

A thing or person behind time

A. Lazy
B. Sluggish
C. Indolent
D. Antiquated

Ans: D. Antiquated


Question 18.

To bring peace, and end violence

A. Soothe
B. Harmonise
C. Pacify
D. Tranquilize

Ans: C. Pacify


Question 19.

A person claiming to be superior In culture and intellect to others

A. Intellectual
B. Aristocrat
C. Elite
D. Highbrow

Ans: D. Highbrow


Question 20.

Decision made upon a political question by the votes of all qualified persons

A. Veto
B. Suffrage
C. Plebiscite
D. Franchise

Ans: C. Plebiscite


One Word Substitution MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English One Word Substitution PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English One Word Substitution Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment