One Word Substitution Set – 15 Multiple Choice Questions

Question 1.

A house for storing grains

A. Cellar
B. Store
C. Godown
D. Granary

Ans: D. Granary


Question 2.

Responsible according to law

A. Liable
B. Eligible
C. Legalised
D. Legitimate

Ans: A. Liable


Question 3.

The power of reading the thoughts of others

A. Psychopathy
B. Telecommunication
C. Psychology
D. Telepathy

Ans: D. Telepathy


Question 4.

An instrument for viewing objects at a distance

A. Microscope
B. Telescope
C. Periscope
D. Kaleidoscope

Ans: B. Telescope


Question 5.

One who totally abstains from alcoholic drinks

A. Puritan
B. Samaritan
C. Pedant
D. Teetotaller

Ans: D. Teetotaller


Question 6.

Wistful longing for something one has known in the past

A. Hysteria
B. Megalomania
C. Nostalgia
D. Logomania

Ans: C. Nostalgia


Question 7.

One filled with excessive and mistaken enthusiasm in cause

A. Martyr
B. Pedant
C. Fanatic
D. Patriot

Ans: C. Fanatic


Question 8.

A man who operates on sick people

A. Physician
B. Operator
C. Surgeon
D. Physiotherapist

Ans: C. Surgeon


Question 9.

A man who pays too much attention to his clothes and personal appearance

A. Snob
B. Duffer
C. Dandy
D. Licentious

Ans: C. Dandy


Question 10.

A man of odd habits

A. Eccentric
B. Cynical
C. Introvert
D. Moody

Ans: A. Eccentric


Question 11.

Custom of having many wives

A. Polyandry
B. Polygamy
C. Matrimony
D. Celibacy

Ans: B. Polygamy


Question 12.

A person very hard to please

A. Obstinate
B. Unconquerable
C. Fastidious
D. Invincible

Ans: C. Fastidious


Question 13.

Contempt of god

A. Athesim
B. Nihilism
C. Blasphemy
D. Agnosticism

Ans: C. Blasphemy


Question 14.

Science of printing

A. Calligraphy
B. Typography
C. Topography
D. Cryptography

Ans: B. Typography


Question 15.

One who plays a game for pleasure and not professionally

A. Veteran
B. Player
C. Connoisseur
D. Amateur

Ans: D. Amateur


Question 16.

A name adopted by an author in his writings

A. Title
B. Nomenclature
C. Nickname
D. Pseudonym

Ans: D. Pseudonym


Question 17.

Member of a band of robbers

A. Dacoit
B. Brigand
C. Thief
D. Pirate

Ans: B. Brigand


Question 18.

One who robs smuggler of his smuggled goods after the border has been crossed

A. Pirate
B. Malefactor
C. Hijacker
D. Philanderer

Ans: C. Hijacker


Question 19.

A light sailing boat built especially for racing

A. Dinghy
B. Canoe
C. Yacht
D. Frigate

Ans: C. Yacht


Question 20.

A person who forsakes religion

A. Charlatan
B. Apostle
C. Renegade
D. Apotheosis

Ans: C. Renegade


One Word Substitution MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English One Word Substitution PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English One Word Substitution Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment