One Word Substitution Set – 14 Multiple Choice Questions

Question 1.

One who lends money at high rate of interest

A. Solvent
B. Uxorious
C. Usurer
D. Shylock

Ans: C. Usurer


Question 2.

To take one to task

A. Disgrace
B. Handle
C. Entreat
D. Rebuke

Ans: D. Rebuke


Question 3.

A person who speaks or supports an idea

A. Pioneer
B. Adviser
C. Advocate
D. Ideologist

Ans: C. Advocate


Question 4.

Time after twilight and before night

A. Evening
B. Dawn
C. Dusk
D. Eclipse

Ans: C. Dusk


Question 5.

A person not sure of the existence of god

A. Theist
B. Atheist
C. Agnostic
D. Cynic

Ans: C. Agnostic


Question 6.

Mania for setting fires

A. Pyromania
B. Kleptomania
C. Logomania
D. Nymphomania

Ans: A. Pyromania


Question 7.

One whose attitude is: ‘eat, drink and be merry’

A. Epicurean
B. Cynic
C. Materialistic
D. Stoic

Ans: A. Epicurean


Question 8.

Animals living on land and in water

A. Ambiguous
B. Amphibian
C. Amorphous
D. Ambivalent

Ans: B. Amphibian


Question 9.

Woman trained to help other women in child birth

A. Virgin
B. Midwife
C. Matron
D. Nurse

Ans: B. Midwife


Question 10.

The original inhabitants of a country

A. Aborigines
B. Citizens
C. Natives
D. Primitive

Ans: A. Aborigines


Question 11.

Deriving pleasure from inflicting pain on others

A. Sadism
B. Malevolence
C. Bigotry
D. Masochism

Ans: A. Sadism


Question 12.

A political leader who tries to stir up people

A. Demagogue
B. Dictator
C. Statesman
D. Martinet

Ans: A. Demagogue


Question 13.

To deprive a thing of its holy character

A. Sacrilege
B. Blasphemy
C. Consecrate
D. Desecrate

Ans: D. Desecrate


Question 14.

Place where birds are kept

A. Zoo
B. Apiary
C. Armoury
D. Aviary

Ans: D. Aviary


Question 15.

One who pretends illness to escape duty

A. Truant
B. Malingerer
C. Hypocrite
D. Concubine

Ans: B. Malingerer


Question 16.

Atonement for one’s sins

A. Redemption
B. Repentance
C. Salvation
D. Expiation

Ans: B. Repentance


Question 17.

One who deserts his religion

A. Deserter
B. Turncoat
C. Fanatic
D. Apostate

Ans: D. Apostate


Question 18.

Loss of power to move in any or every part of the body

A. Rheumatism
B. Paralysis
C. Eczema
D. Leprosy

Ans: B. Paralysis


Question 19.

The science of judging a person’s character, capabilities, etc. from an examination of the shape of his skull

A. Physiology
B. Anthropology
C. Phrenology
D. Morphology

Ans: C. Phrenology


Question 20.

A general pardon of political offenders

A. Parole
B. Forgiveness
C. Clemency
D. Amnesty

Ans: D. Amnesty


One Word Substitution MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English One Word Substitution PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English One Word Substitution Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment