Noun Set – 6 Multiple Choice Questions

Question 1.

Several __ were injured in the accident.

A.person
B.man
C.people
D.crew

Ans: C.people


Question 2.

A __ of sheep grazed on the hillside.

A.shoal
B.troop
C.flock
D.herd

Ans: C.flock


Question 3.

We did not see __ friends at the funfair.

A.much
B.many
C.a few
D.a little

Ans: B.many


Question 4.

There was not __ damage caused by the floods this year.

A.much
B.many
C.a large number of
D.a large amount of

Ans: A.much


Question 5.

I left a few pieces of __ in my aunt’s house after the holidays.

A.clothing
B.clothes
C.cloths
D.cloth

Ans: A.clothing


Question 6.

The pilot informed us that the __ would take an hour.

A.trip
B.flight
C.voyage
D.journey

Ans: B.flight


Question 7.

The students have to gather as __ information as possible during the short period of time.

A.many
B.much
C.some
D.a lot of

Ans: some


Question 8.

There aren’t __ biscuits left. I just ate the last one !

A.any
B.much
C.some
D.many

Ans: A.any


Question 9.

The __ served at the hospital was so terrible that the patient refused it.

A.food
B.cakes
C.meals
D.dishes

Ans: A.food


Question 10.

BI bought a bouquet of __ for my mother.

A.fruits
B.candy
C.chocolates
D.flowers

Ans: D.flowers


Question 11.

__ members of the society voted against the motion to force the president to resign.

A.Many
B.Much
C.Plenty of
D.A great deal of

Ans: A.Many


Question 12.

__ of the food has gone moldy, so we have to throw it all away.

A.Much
B.Several
C.A large amount
D.A large number

B.Several


Question 13.

I carried a small bag on board the plane as the rest of the __ was checked in before the flight.

A.bag
B.bags
C.luggage
D.suitcases

Ans: C.luggage


Question 14.

Salim was late for work because his car had a __ .

A.break-in
B.break out
C.break away
D.breakdown

Ans: D.breakdown


Question 15.

_ of the food was wasted because _ guests did not turn up for the reception.

A.A little, any
B.Much, many
C.Many, several
D.Plenty, a large amount

Ans: B.Much, many


Question 16.

The government has cleared __ of the jungle for cultivation.

A.any
B.several
C.a few
D.a lot

Ans: D.a lot


Question 17.

When a stone hit the hive, a __ of bees flew out.

A.group
B.swarm
C.crowd
D.cluster

Ans: B.swarm


Question 18.

Abdullah received some unpleasant __ yesterday; his car had been stolen.

A.news
B. report
C.knowledge
D.information

Ans: A.news


Question 19.

There is only __ space in this cupboard for the books.

A.any
B.some
C.a few
D.a little

Ans: D.a little


Question 20.


There isn’t __ work left to the done. You may go home now if you wish.

A.some
B.many
C.much
D.plenty of

Ans: C.much


Noun MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Noun PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Noun Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment