Noun Set – 4 Multiple Choice Questions

Question 1.

The __ forgot to tell his workmen about the new arrangement.

A.waiter
B.foreman
C.locksmith
D.housekeeper

Ans: B.foreman


Question 2.

The __ of musicians will perform this weekend at our school.

A.band
B.board
C.horde
D.company

Ans: A.band


Question 3.

The loud __ from a passing ambulance woke me up in the middle of the night.

A.siren
B.alarm
C.projector
D.microphone

Ans: A.siren


Question 4.

That __ of steps leads to the attic.

A.set
B.suit
C.suite
D.flight

Ans: D.flight


Question 5.

He is such a/an __ that he rarely smiles.

A.lunatic
B.optician
C.optimist
D.pessimist

Ans: D.pessimist


Question 6.

The __ has forgotten to give me my change.

A.chef
B.cashier
C.cobbler
D.chauffeur

Ans: B.cashier


Question 7.

A/An __ is arranged in alphabetical order.

A.blurb
B.index
C.prescription
D.table of contents

Ans: B.index


Question 8.

This __ of storybooks is very popular among children.

A.suit
B.stack
C.serial
D.series

Ans: D.series


Question 9.

We need some __ to help because we cannot afford to hire extra hands.

A.traitors
B.vandals
C.volunteers
D.manservants

Ans: C.volunteers


Question 10.

This building was designed by a famous local __.

A.archer
B.architect
C.engineer
D.technician

Ans: B.architect


Question 11.

The crew lifted the __ and the ship started on their journey to South Africa.

A.bow
B.helm
C.anchor
D.bridge

Ans: C.anchor


Question 12.

We were on a day tour that took us on a scenic drive through that __ of mountains.

A.heap
B.range
C.group
D.cluster

Ans: B.range


Question 13.

I got a nice vase from the __ who just came by a few minutes ago.

A.pilot
B.porter
C.peddler
D.plumber

Ans: C.peddler


Question 14.

You can take your shoes to the __ for repair.

A.chef
B.butcher
C.barber
D.cobbler

Ans: D.cobbler


Question 15.

He did not apply the __ in time and his car bumped into the pole.

A.brakes
B.bonnet
C.bumper
D.accelerator

Ans: A.brakes


Question 16.

What are they planning to do with that __ of land ?

A.bale
B.plot
C.heap
D.stack

Ans: B.plot


Question 17.

The __ at that market sells fresh vegetables.

A.grocer
B.vegetarian
C.greengrocer
D.veterinarian

Ans: C.greengrocer


Question 18.

The __ was blunt and he could not shave cleanly.

A.razor
B.knife
C.stapler
D.dagger

Ans: A.razor


Question 19.

On Mother’s Day, Silvia gave a __ of flowers to her mother.

A.clump
B.bunch
C.cluster
D.bouquet

Ans: D.bouquet


Question 20.

Please take this __ of old newspapers to the recycle bin.

A.pile
B.series
C.clutch
D.bundle

Ans: A.pile


Noun MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Noun PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Noun Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment