Noun Set – 2 Multiple Choice Questions

Question 1.

The group of hunters was fortunate. They did not encounter __

difficulty in tracking down the killer tiger.

A.much
B.many
C.some
D.a little

Ans: A.much


Question 2.

__ people disagreed with Harry’s idea.

A.Many
B.Much
C.Every
D.A great deal of

Ans: A.Many


Question 3.

Are there _ balloons for _ child ?

A.enough, every
B.several, every
C.a few, each
D.much, each

Ans: A.enough, every


Question 4.

He does not practice __ he preaches.

A.why
B.what
C.where
D.when

Ans: B.what


Question 5.

There is __ of rubbish behind those houses. Something must be done to dispose it off effectively.

A.several
B.a little
C.a large amount
D.a large number

Ans: C.a large amount


Question 6.

There was _ food left on the table, including _ cookies.

A.much, most
B.plenty of, lots of
C. a little, several
D.a large amount of, a little

Ans: B.plenty of, lots of


Question 7.

The fuel tank of a car can contain __ petrol.

A.all
B.many
C.a large number of
D.a large amount of

Ans: D.a large amount of


Question 8.

__ he said is completely wrong.

A.What
B.Why
C.How
D.Where

Ans: A.What


Question 9.

The __ of hooligans were arrested for damaging public property.

A.mob
B.tribe
C.class
D.board

Ans: A.mob


Question 10.

He has __ interest in photography.

A.few
B.little
C.several
D.small number of

Ans: B.little


Question 11.

My grandfather rears _ chickens. However, he does not rear _ ducks.

A.a few, less
B.a lot of, many
C.a large number of, much
D.several, a small amount of

Ans: B.a lot of, many


Question 12.

His fear __ he will fail worries him.

A.that
B.why
C.when
D.which

Ans: A.that


Question 13.

Ron wants to be self-sufficient. He has planted __ fruit trees and vegetables in his garden.

A.much
B.a lot of
C.a great deal of
D.a large amount of

Ans: B.a lot of


Question 14.

Drinking too _ wine is bad for health but _ is all right

A.much, a few
B.many, a little
C.plenty of, some
D.much, a small amount

Ans: D.much, a small amount


Question 15.

There are __ glasses of orange juice on the table.

A.a few
B.a little
C.a great deal of
D.a large amount of

Ans: A.a few


Question 16.

It was lucky __ they were around.

A.that
B.what
C.which
D.whether

Ans: A.that


Question 17.

“You need to eat _ fresh fruits and get _ exercise,” the doctor advised his patient.

A.several, some
B.plenty of, a lot of
C. many, a large number of
D. much, a large amount of

Ans: B.plenty of, a lot of


Question 18.

I need to go out for __ fresh air.

A.any
B.some
C.enough
D.a large number of

Ans: B.some


Question 19.

Shoppers with eight items or __ can go to this counter.

A.less
B.fewer
C.much
D.many

Ans: A.less


Question 20.

This is __ I would say.

A.why
B.how
C.which
D.where

Ans: B.how


Noun MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Noun PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Noun Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment