Noun Set – 1 Multiple Choice Questions

Question 1.

Look at the exquisite __ of pearls she is wearing round her neck.

A.set
B.ring
C.chain
D.string

Ans: D.string


Question 2.

My father looks handsome in his new __.

A.suit
B.suite
C.dress
D.gown

Ans: A.suit


Question 3.

All the kitchen __ are in that cupboard.

A.tools
B.devices
C.utensils
D. equipment

Ans: C.utensils


Question 4.

The best way to learn what a book is about is to read the __ at the back.

A.blurb
B.spine
C.preface
D.foreword

Ans: A.blurb


Question 5.

We use a __ to boil water over the stove, not a jug.

A.tube
B.kettle
C.flask
D.bottle

Ans: B.kettle


Question 6.

You can use the __ of drawers for putting all those documents.

A.chest
B.trunk
C.bunch
D.bouquet

Ans: A.chest


Question 7.

It is better to put on __ before diving.

A.lenses
B.goggles
C.a telescope
D.a stethoscope

Ans: B.goggles


Question 8.

The racers started their __ and were ready for the competition.

A.brakes
B.chassis
C.engines
D.accelerators

Ans: C.engines


Question 9.

Her __ is stuffed with fancy clothing that she has outgrown.

A. wardrobe
B.tankard
C.tankard
D. cask

Ans: A. wardrobe



Question 10.

At the complex, we stored our belongings in the public __ before we went into the pool.

A.lockers
B.drawers
C.cabinets
D.cupboards

Ans: A.lockers


Question 11.

The __ was written by the Prime Minister himself.

A.atlas
B.spine
C.biography
D.autobiography

Ans: D.autobiography


Question 12.

Half of the apples in that __ were rotten.

A.sack
B.crate
C.cradle
D.cluster

Ans: B.crate


Question 13.

She stores the old clothes in two huge __.

A.tills
B.trunks
C.quivers
D.tumblers

Ans: B.trunks


Question 14.

It saves time if you use a __ to inflate all these balloons.

A.hoe
B.sieve
C.punch
D.pump

Ans: D.pump


Question 15.

The crew gathered on __ ready to set off.

A.head
B.deck
C.board
D.rudder

Ans: B.deck


Question 16.

Is there a special name for that __ of stars ?

A.sack
B.flight
C.cluster
D.bouquet

Ans: C.cluster


Question 17.

Where’s my __ of keys ? I need it to open the cabinets.

A.bale
B.comb
C.bunch
D.string

Ans: C.bunch


Question 18.

I need a __ to look up Gareth’s telephone number.

A.directory
B.biography
C.guidebook
D.dictionary

Ans: A.directory


Question 19.

The __ states clearly what medicine you need to take.

A.receipt
B.preface
C.inscription
D.prescription

Ans: D.prescription


Question 20.

The __ supported her family after her husband’s death.

A.widow
B.vandal
C.widower
D.volunteer

Ans: A.widow


Noun MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Noun PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Noun Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment