Networking Multiple Choice Questions – Set 05

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. In _, each packet of a message need not follow the same path from sender to receiver.

(A) Circuit switching
(B) Message switching
(C) Virtual approach to packet switching
(D) Datagram approach to packet switching

Answer: (D) Datagram approach to packet switching


Q2. The router algorithm takes the decision to changes the route when __.

(A) Router changes
(B) Topology changes
(C) User changes
(D) Transmission time does not change

Answer: (B) Topology changes


Q3. What is it goal of congestion control?

(A) Making sure that subnet is not able to carry the offered traffic
(B) Making sure that subnet will allow more than the offered packets
(C) Making sure that subnet is able to carry the offered traffic
(D) Making sure that subnet will not allow any traffic

Answer: (C) Making sure that subnet is able to carry the offered traffic


Q4. The hosts who compute on the run and want to maintain their connections as they move around __

(A) Migratory hosts
(B) Stationary hosts
(C) Mobile hosts
(D) Random hosts

Answer:(C) Mobile hosts


Q5. Sending a message to a well defined group that are numerically large in size but small compared to the network as a whole is called _

(A) Uni-casting
(B) Multicasting
(C) Broadcasting
(D) None of these

Answer: (B) Multicasting


Q6. In Hierarchical routing, the routers are divided into what is called as _

(A) Zones
(B) Cells
(C) Regions
(D) None of these

Answer: (C) Regions


Q7. To do multicast routing, each router computes a _

(A) Binary tree
(B) AVL tree
(C) Spanning tree
(D) None of these

Answer: (C) Spanning tree


Q8. Sending of a IP packet from host 1 to host 2 where both are of same LAN but the packet is transferred through different intermediate called _

(A) Tunneling
(B) Routing
(C) Diverting
(D) Forwarding

Answer: (A) Tunneling


Q9. In __ case higher bandwidth can be achieved.

(A) Connectionless networks
(B) Connection oriented networks
(C) Virtual circuit networks
(D) Optical networks

Answer: (A) Connectionless networks


Q10. Military vehicles on a battlefield with no existing infrastructure will deploy _ network.

(A) MANET
(B) Cell Network
(C) LAN
(D) Wi-Fi

Answer: (A) MANET


Q11. Sending a packet to all destinations simultaneously is called _.

(A) Multicasting
(B) Uni-casting
(C) Telecasting
(D) Broadcasting

Answer: (D) Broadcasting


Q12. Link state packets are built in _

(A) Short path first
(B) Distance vector routing
(C) Link state routing
(D) Hierarchical routing

Answer: (B) Distance vector routing


Q13. If the route from I to J is computed in advance, off line, and downloaded to the routers when the network is booted is called as _

(A) Dynamic routing
(B) Session routing
(C) Temporary routing
(D) Static routing

Answer: (D) Static routing


Q14. In Hierarchical routing for N router subnet, the optimal number of levels is _

(A) logN
(B) log(N-1)
(C) lnN
(D) ln(N-1)

Answer:(C) lnN


Q15. Packet discard policy is implemented in _

(A) Physical layer
(B) Data link layer
(C) MAC layer
(D) Network layer

Answer: (D) Network layer


Computer Networks MCQ – All Set

Computer Networks Computer Based MCQ Test – Set 01
Networking Questions and Answers – Set 02
Computer Networking MCQ Practice Test – Set 03
Networking Multiple Choice Questions – Set 04
Networking Multiple Choice Questions – Set 05
Computer Networks MCQ Exam Questions – Set 06
Computer Networks Interview MCQ Questions – Set 07

We hope the given computer science Engineering on Computer Networks MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Networks. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Networks MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as possible.

Leave a Comment