MS Office Word MCQ Questions and Answers pdf – Set 06

Are you guys looking for Computer science Engineering MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per Computer science Engineering new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer science Engineering. Each question has four options followed by the right answer. These Computer science Engineering MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. You cannot close MS Word application by

(A) Choosing File menu then Exit submenu
(B) Press Alt+F4
(C) Click X button on title bar
(D) From File menu choose Close submenu

Answer: (D) From File menu choose Close submenu


Q2. When a custom tab stop is set, Word __.

(A) Clears all default tab stops
(B) Clears all default tab stops to the right of the custom tab stop
(C) Clears all default tab stops to the left of the custom tab stop
(D) Does not clear any default tab stops

Answer: (C) Clears all default tab stops to the left of the custom tab stop


Q3. Which of the following is not available in Font Spacing?

(A) Normal
(B) Loosely
(C) Condensed
(D) Expanded

Answer: (B) Loosely


Q4. A feature of MS Word that saves the document automatically after certain interval is available on

(A) Save tab on Options dialog box
(B) Save As dialog box
(C) Both of above
(D) None of above

Answer: (A) Save tab on Options dialog box


Q5. Which of the following enables you to paste data multiple times?

(A) Windows Clipboard
(B) Office Clipboard
(C) Both Windows & Office Clipboard
(D) None of the above

Answer: (C) Both Windows & Office Clipboard


Q6. Each time the __ key is pressed, the paragraph formatting in the previous paragraph is carried forward to the next paragraph.

(A) Enter
(B) Shift
(C) Ctrl
(D) Alt

Answer: (A) Enter


Q7. A letterhead should contain all of the following EXCEPT __.

(A) Full street address
(B) Logo
(C) Complete legal name of the company, group, or individual
(D) None of the above

Answer: (D) None of the above


Q8. What is the shortcut key for “Find and Replace” dialog box?

(A) Ctrl + F
(B) Ctrl + R
(C) Ctrl + H
(D) Ctrl + Shift + F

Answer: (C) Ctrl + H


Q9. Which of the following is not on Home ribbon?

(A) Columns
(B) Font color
(C) Change Style
(D) Font

Answer: (A) Columns


Q10. Ctrl + E

(A) Exit Application
(B) Select All
(C) Clear All
(D) Align Center

Answer: (D) Align Center


Q11. What is the shortcut key for “Subscript” the selected text?

(A) Ctrl + =
(B) Ctrl + –
(C) Ctrl + Shift + =
(D) Ctrl + Shift + –

Answer: (A) Ctrl + =


Q12. What is the shortcut key for Spelling Check in document?

(A) F7
(B) Shift + F7
(C) Ctrl + F7
(D) Alt + F7

Answer:(A) F7


Q13. What is the default number of lines to drop for drop cap

(A) 3
(B) 10
(C) 15
(D) 20

Answer: (A) 3


Q14. What is the shortcut key for “Font” dialog box?

(A) Ctrl + F
(B) Ctrl + D
(C) Ctrl + G
(D) None of the above

Answer: (B) Ctrl + D


Q15. What should you do if you require to paste the same format in many places?

(A) Click the Format painter and go on pasting in many places holding Alt Key
(B) Double click the format painter then go on pasting in many places
(C) Click the format painter then go on pasting to many places holding Ctrl Key
(D) All of above

Answer: (B) Double click the format painter then go on pasting in many places


We hope the given Computer science Engineering MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer science Engineering. If you have any queries related to Computer science Engineering MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Microsoft Word MCQ – All Set

Leave a Comment