MS Office Word MCQ Exam Questions and Answers – Set 07

Are you guys looking for Computer science Engineering MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per Computer science Engineering new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer science Engineering. Each question has four options followed by the right answer. These Computer science Engineering MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. What is the maximum number of lines you can set for lines to drop box?

(A) 3
(B) 5
(C) 10
(D) 15

Answer: (C) 10


Q2. Single spacing in MS-WORD document causes __ point line spacing?

(A) 10
(B) 12
(C) 14
(D) 16

Answer: (B) 12


Q3. The minimum number of rows and columns in MS Word document is

(A) 1 and 1
(B) 2 and 1
(C) 2 and 2
(D) None of above

Answer: (A) 1 and 1


Q4. Ctrl + Z

(A) Undo the last Action
(B) Redo the last Action
(C) Add the new page
(D) Paste the contents from clipboard

Answer: (A) Undo the last Action


Q5. Which feature do you use to create a newspaper like document?

(A) Bullets & numbering
(B) Tables
(C) Columns
(D) Tab stops

Answer: (C) Columns


Q6. The file type __ indicates the file is a Word document.

(A) .msw
(B) .wor
(C) .wrd
(D) doc

Answer:(D) doc


Q7. With Word’s AutoCorrect entries, to display an indifferent face ( ?? ) type _.

(A) : )
(B) : (
(C) : |
(D) : /

Answer: (C) : |


Q8. What is the shortcut key to split a table?

(A) Ctrl + Alt + Enter
(B) Ctrl + Shift + Enter
(C) Alt + Shift + Enter
(D) Alt + Space + Enter

Answer: (B) Ctrl + Shift + Enter


Q9. In Word you can force a page break

(A) By positioning your cursor at the appropriate place and pressing the F1 key
(B) By using the Insert/Section break on the Insert tab
(C) By positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl + Enter
(D) By changing the font size of your document

Answer: (C) By positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl + Enter


Q10. What is the shortcut key you can press to create a copyright symbol?

(A) Alt + Ctrl + C
(B) Alt + C
(C) Ctrl + C
(D) Ctrl + Shift + C

Answer: (A) Alt + Ctrl + C


We hope the given Computer science Engineering MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer science Engineering. If you have any queries related to Computer science Engineering MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Microsoft Word MCQ – All Set

Leave a Comment