Microsoft Access Short Questions – Set 24

Are you guys looking for Computer science Engineering MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per Computer science Engineering new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer science Engineering. Each question has four options followed by the right answer. These Computer science Engineering MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The quickest way to add a field to the selected fields list is to double-click its field name in this list.

(A) Find fields
(B) Search fields
(C) Search record
(D) Available fields

Answer: (D) Available fields


Q2. Microsoft Access is a

(A) RDBMS
(B) OODBMS
(C) ORDBMS
(D) Network database model

Answer: (A) RDBMS


Q3. The _ is the software tool to store or access data.

(A) Table
(B) DBMS
(C) Query
(D) Report

Answer: (B) DBMS


Q4. Which of the field has width 8 bytes?

(A) Memo
(B) Number
(C) Date/Time
(D) Hyperlink

Answer: (C) Date/Time


Q5. Which of the following CANNOT be done to data using a Form?

(A) Store
(B) Sort
(C) Edit
(D) Print

Answer: (A) Store


Q6. Saving a database in access is done

(A) At the beginning of the database
(B) The first time you save data
(C) When closing the application
(D) During auto save

Answer: (A) At the beginning of the database


Q7. Each record is constituted by a number of individual data items which are called

(A) Fields
(B) Data Types
(C) Relations
(D) Tables

Answer: (A) Fields


Q8. It is an association established between common

(A) Line
(B) Relationship
(C) Primary key
(D) Records

Answer: (B) Relationship


Q9. What are the columns in a Microsoft Access table called?

(A) Rows
(B) Records
(C) Fields
(D) Columns

Answer: (C) Fields


Q10. __ is used to build ‘intuitive’ queries.

(A) SQL
(B) Xbase
(C) QBE
(D) XML

Answer: (C) QBE


Q11. Which of the following columns does not exist in macro design window?

(A) Arguments
(B) Comments
(C) Conditions
(D) Actions

Answer: (C) Conditions


Q12. In a datasheet, what does each row represent?

(A) Record
(B) Field
(C) Database
(D) Table

Answer: (A) Record


Q13. Which of the following database object hold data?

(A) Forms
(B) Reports
(C) Queries
(D) Tables

Answer: (D) Tables


Q14. It is used to calculate and restructure data for easier analysis of your data. It calculates the sum,

(A) Parameter
(B) Select
(C) Crosstab
(D) Append

Answer: (C) Crosstab


Q15. When entering field name, how many characters you can type in maximum?

(A) 60
(B) 64
(C) 68
(D) Any number of characters

Answer: (B) 64


Microsoft Access MCQ – All Set

Microsoft Access MCQ – Set 01
Microsoft access MCQ with Answers – Set 02
Microsoft Access MCQ Questions and Answers – Set 03
MS Access MCQ Questions and Answers – Set 04
MS-Access MCQ – Set 05
Microsoft Access Questions and Answers pdf – Set 06
Microsoft Access Multiple Choice Questions and Answers pdf – Set 07
Questions and Answers on Microsoft Access – Set 08
MS Access Questions and Answers pdf – Set 09
Microsoft Access Quiz Questions and Answers – Set 10
MS Access Quiz Questions and Answers – Set 11
Microsoft Access Quiz Questions and Answers pdf – Set 12
Microsoft Access Objective Quiz Questions & Answers – Set 13
Microsoft Access Practical Questions – Set 14
Microsoft Access Viva Questions – Set 15
Microsoft Access Interview Questions – Set 16
Microsoft Access MCQ Exam Questions – Set 17
Microsoft Access Computer Based Test Questions – Set 18
Computer Science MCQ on Microsoft Access – Set 19
MS Access Computer Science Questions – Set 20
Theory Exam Test Microsoft Access – Set 21
Competitive Exam Questions Microsoft Access – Set 22
Govt. Exam Questions Microsoft Access – Set 23
Microsoft Access Short Questions – Set 24
Microsoft Access 1 Mark Questions & Answers – Set 25
Microsoft Access Computer Science Questions & Answers – Set 26
MS Access – Computer Science Questions & Answers – Set 27
Top MCQ Questions & Answers MS Access – Set 28
Frequently Asked MS Access Questions with Answers – Set 29
MS Access Interview Questions for Fresher – Set 30

We hope the given computer science Engineering on Microsoft Access MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Microsoft Access. If you have any queries related to computer science Engineering on Microsoft Access MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as possible.

Leave a Comment