MCQ Questions for Class 8 English It So Happened Chapter 7 The Open Window with Answers

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 8 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. Vera said the window was kept open because her aunt believed that her husband (who was otherwise dead)

(a) would walk in through it
(b) would love to see it open
(c) would come in the shape of a ghost
(d) would come in with other ghosts

Answer: (a) would walk in through it


Q2. What did his sister give him?

(a) Letter of recommendation
(b) Map of the country
(c) Her place of residence
(d) Letters of Introduction to people

Answer: (d) Letters of Introduction to people


Q3. Framton was horrified by what Mrs. Sappleton said because

(a) she was telling a horrible story
(b) of the impact on his mind of Vera’s lie
(c) he thought that she was a ghost
(d) he had a sudden pain

Answer: (b) of the impact on his mind of Vera’s lie


Q4. How many years ago did his sister stay in the country?

(a) Seven
(b) Four
(c) Five
(d) Six

Answer:(b) Four


Q5. “He was once hunted into a cemetery somewhere on the banks of the __ by a pack of dogs”

(a) Ganges
(b) Countryside
(c) Village
(d) Yamuna

Answer: (a) Ganges


Q6. What did he say when the niece asked, “Do you know many of the people round here?”

(a) “Yes”
(b) “No”
(c) “Many”
(d) “Hardly a soul”

Answer: (d) “Hardly a soul”


Q7. Who was Framton about to have a collision with?

(a) Mrs Supleton
(b) Mrs Suppleton’s husband
(c) Cyclist
(d) Sapien

Answer: (c) Cyclist


Q8. “ An undefinable something about the room seemed to suggest_________ habitation”

(a) Masculine
(b) Feminine
(c) Animal
(d) Human

Answer:(a) Masculine


Q9. “and one of them was additionally burdened with a _ hung over his shoulders”

(a) White coat
(b) Guns
(c) Sapiens
(d) None of the above

Answer: (a) White coat


Q10. When did her tragedy happen?

(a) One year ago
(b) Two years ago
(c) Three years ago
(d) Four years ago

Answer: (c) Three years ago


Q11. “My aunt will be down presently.” In this sentence ‘presently’ means

(a) after some time
(b) soon enough
(c) late
(d) not at all

Answer: (b) soon enough


Q12. Who is the writer of the lesson “The open window”?

(a) T.S. Eliot
(b) Pablo Neruda
(c) Ruskin Bond
(d) H. H. Munro

Answer: (d) H. H. Munro


Q13. Framton Nuttel was being treated for

(a) nerve cure
(b) cancer
(c) TB
(d) fever

Answer: (a) nerve cure


Q14. How old was the niece?

(a) Twelve
(b) Fourteen
(c) Fifteen
(d) Sixteen

Answer: (c) Fifteen


Q15. Nuttel had in the words of his sister.

(a) complete faith
(b) no faith
(c) not enough faith
(d) much faith

Answer: (c) not enough faith


Q16. What was the niece’s name?

(a) Vera
(b) Vara
(c) Vira
(d) Vari

Answer: (a) Vera


Q17. There had been ‘sufficient silent communion’ between Framton and

(a) Sappleton
(b) Mrs. Sappleton
(c) Ronnie
(d) Vera

Answer: (d) Vera


Q18. Did Framton Nuttel know her aunt personally?

(a) Yes
(b) No
(c) Maybe
(d) Not mentioned in the story

Answer:(b) No


Q19. Vera spoke of a great tragedy which happened when

(a) Framton’s sister was in the village
(b) Framton’s sister had not yet come there
(c) Framton’s sister had left the village
(d) Framton was not even born

Answer: (c) Framton’s sister had left the village


Q20. Why had he come to the country?

(a) For retirement
(b) For enjoyment
(c) For nerve cure
(d) All of the Above

Answer: (c) For nerve cure


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems


MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Chapter 1: How the Camel Got His Hump
Chapter 2: Children at Work
Chapter 3: The Selfish Giant
Chapter 4: The Treasure Within
Chapter 5: Princess September
Chapter 6: The Fight
Chapter 7: The Open Window
Chapter 8: Jalebis
Chapter 9: The Comet 1
Chapter 10: The Comet 2


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment