MCQ Questions for Class 8 English It So Happened Chapter 3 The Selfish Giant with Answers

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 8 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. The Nature was unhappy with the giant because

(a) he would not allow the children
(b) he would not water the plants properly to play
(c) he was very cruel
(d) he loved cold and frost

Answer: (a) he would not allow the children


Q2. What did the notice board say?

(a) Trespassers will be rewarded
(b) Trespassers will be punished
(c) Trespassers will be appreciated
(d) Trespassers will be prosecuted

Answer: (d) Trespassers will be prosecuted


Q3. In the selfish giant’s garden there was always

(a) summer
(b) spring
(c) autumn
(d) winter

Answer: (d) winter


Q4. Where else did the children try to play?

(a) Other gardens
(b) Home
(c) Road
(d) Bridge

Answer: (c) Road


Q5. The sweet music which the giant heard was of

(a) king’s musicians
(b) a piano
(c) a wind instrument
(d) a little linnet

Answer: (d) a little linnet


Q6. Why did they not like the new place of playing?

(a) Dusty
(b) Full of hard stones
(c) Both A and B
(d) They liked the new place

Answer: (c) Both A and B


Q7. The trees had covered themselves with blossoms once again because of the

(a) weather
(b) Giant
(c) children
(d) spring

Answer: (c) children


Q8. Which season was it in the garden when it was spring all over the country?

(a) Summer
(b) Winter
(c) Spring
(d) Autumn

Answer: (b) Winter


Q9. The little boy could not climb the tree because he

(a) was afraid
(b) was too small
(c) was lame
(d) found that the tree was too high

Answer: (b) was too small


Q10. “ the trees forgot to _

(a) Bloom
(b) Bear fruit
(c) Sing
(d) Blossom

Answer: (d) Blossom


Q11. The children stopped their games to

(a) look at the beauty
(b) eat fruit in the garden
(c) pick beautiful flowers
(d) listen to the birds

Answer: (d) listen to the birds


Q12. Who is the writer of the story “The Selfish Giant”?

(a) Rudyard Kipling
(b) Oscar Wilde
(c) T.S. Eliot
(d) Paulo Coelho

Answer: (b) Oscar Wilde


Q13. The Giant was angry when he saw

(a) the wall broken
(b) the trees fallen
(c) the children playing
(d) the birds singing

Answer: (c) the children playing


Q14. When did the children go to the Giant’s garden?

(a) Morning
(b) Afternoon
(c) Evening
(d) Night

Answer: (b) Afternoon


Q15. The Giant thought that the children in his garden were

(a) playful
(b) dirty
(c) beautiful
(d) trespassers

Answer: (d) trespassers


Q16. How many peach-trees were there in his garden?

(a) Ten
(b) Eleven
(C) Twelve
(d) Fourteen

Answer: (C) Twelve


Q17. He was selfish because he thought that his garden

(a) was a rare beauty
(b) was for him only
(c) was not for spring
(d) for the little boy

Answer: (b) was for him only


Q18. Who had the Giant gone to visit?

(a) Spanish Ogre
(b) Cornish Ogre
(C) English Ogre
(D) Indian Ogre

Answer: (b) Cornish Ogre


Q19. The Nature was unhappy with the giant because

(a) he would not allow the children
(b) he would not water the plants properly to play
(c) he was very cruel
(d) he loved cold and frost

Answer: (a) he would not allow the children


Q20. For how many years had he been away?

(a) One
(b) Five
(c) Seven
(d) Nine

Answer: (c) Seven


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems


MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Chapter 1: How the Camel Got His Hump
Chapter 2: Children at Work
Chapter 3: The Selfish Giant
Chapter 4: The Treasure Within
Chapter 5: Princess September
Chapter 6: The Fight
Chapter 7: The Open Window
Chapter 8: Jalebis
Chapter 9: The Comet 1
Chapter 10: The Comet 2


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment