Class 7 English Honeycomb Chapter 1 Three Questions MCQ with Answers

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 7 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. The king dressed the wounds of:

(a) the hermit
(b) his guard
(c) the horse
(d) the bearded man

Answer: (d) the bearded man


Q2. Why did the king want to know the answer to these questions?

(a) To become a wise man
(b) To avoid failure in life
(c) To get the victory
(d) None of these

Answer: (b) To avoid failure in life


Q3. The bearded man was the:

(a) relative of the king
(b) friend of the king
(c) king’s sworn enemy
(d) guard of the king

Answer: (c) king’s sworn enemy


Q4. Which was the first question?

(a) What is the right time to begin something?
(b) Which people should be listen to?
(c) What is the most important thing to do?
(d) None of the above.

Answer: (a) What is the right time to begin something?


Q5. The bearded man asked for:

(a) water
(b) property
(c) forgiveness
(d) money

Answer: (c) forgiveness


Q6. What efforts did the king make to get the answers?

(a) Announced a reward
(b) Called his ministers
(c) Went to a saint
(d) Went to his father

Answer: (a) Announced a reward


Q7. The king ‘had done him’ wrong as:

(a) he had killed his brother
(b) he had killed his sister
(c) he had seized his property
(d) Both (a) and (b)

Answer: (d) Both (a) and (b)


Q8. Who came to the king to answer the questions?

(a) Ministers
(b) Many wise men
(c) Guards
(d) Women

Answer: (b) Many wise men


Q9. The king sent a/an to look after him.

(a) doctor
(b) unaesthetic
(c) quack
(d) servant

Answer: (a) doctor


Q10. The meaning of wise is:

(a) cunning
(b) foolish
(c) intelligent
(d) clever

Answer: (c) intelligentr


Q11. The answers to the three questions will enable:

(a) the hermit to go to the king
(b) the king to lead a peaceful life
(c) the king to be always
(d) the subjects to lead a good life successful

Answer: (c) the king to be always


Q12. From which lesson these lines been taken?

(a) Quality
(b) A Gift of Chappals
(c) Three Questions
(d) Expert Detectives

Answer: (c) Three Questions


Q13. The king was not satisfied with the answers as:

(a) they were lengthy
(b) they all were different
(c) they were dull
(d) they served no purpose

Answer: (b) they all were different


Q14. Who asked the questions?

(a) The queen
(b) The minister
(c) The king
(d) The wise man

Answer: (c) The king


Q15. The king went to see the hermit in:

(a) his cage
(b) simple clothes
(c) his cave
(d) a hurry

Answer: (b) simple clothes


Q16. Some wise people suggested to the king.

(a) to take help from the minister
(b) to follow the timetable
(c) to take decision himself
(d) to do everything properly

Answer: (b) to follow the timetable


Q17. The king dug the beds

(a) because he loved gardening
(b) to help the hermit
(c) to pass time
(d) to get his answers

Answer: (b) to help the hermit


Q18. Give the meaning of ‘strictly’.

(a) firmly
(b) in advance
(c) clearly
(d) foolishly

Answer: (a) firmly


Q19. The wounded man was

(a) a friend of the hermit
(b) a friend of the king
(c) an enemy of the hermit
(d) an enemy of the king

Answer: (d) an enemy of the king


Q20. Give the opposite of ‘impossible’.

(a) truth
(b) possible
(c) false
(d) possibility

Answer: (b) possible


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Prose


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Poems

MCQ Questions for Class 7 English with Answers An Alien Hand


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 7 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 7 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment