Class 7 English An Alien Hand MCQ with Answers Chapter 4 The Cop and the Anthem

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 7 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. The cop did not consider:

(a) Soapy a criminal
(b) the men who broke the window
(c) criminals as good
(d) the men who steal

Answer: (a) Soapy a criminal


Q2. The special sign, which includes that winter is coming is –

(a) The blowing wind
(b) Weather
(c) A dead leaf

Answer: (c) A dead leaf.


Q3. Where was Soapy sitting in the park?

(a) On the grass
(b) On the seat
(c) On the stairs
(d) Near tubewell

Answer: (b) On the seat


Q4. College students who shout:

(a) harm others
(b) disturb the other students
(c) do not hurt others
(d) none of the above

Answer: (c) do not hurt others


Q5. After seeing the dead leaf soapy realized –

(a) He has to take care of himself in some way
(b) He should avoid all the deadly things
(c) He has to do something creative this winter

Answer: (a) He has to take care of himself in some way.


Q6. What fell at Soapy’s feet?

(a) A flower
(b) A leaf
(c) A dead leaf
(d) None of these

Answer: (c) A dead leaf


Q7. The owner of the umbrella whom Soapy met was himself:

(a) interested to call a cop
(b) a newspaper seller
(c) an umbrella thief
(d) none of the above

Answer: (c) an umbrella thief


Q8. Soapy wanted –

(a) To sailing away on a ship
(b) Spent three months in the prison on Blackwell’s island
(c) To go to the southern areas

Answer: (b) Spent three months in the prison on Blackwell’s island


Q9. While going to the Madison Square, he stopped:

(a) at the church
(b) Imagining
(c) an umbrella thief
(d) none of the above

Answer: (a) at the church


Q10. Where did Soapy live?

(a) Madison Square
(b) Four square
(c) Park Street
(d) London

Answer: (a) Madison Square


Q11. Where did Soapy go to have food?

(a) A market
(b) A restaurant
(c) A house
(d) None of the above

Answer: (b) A restaurant


Q12. Soapy visited the prison

(a) once
(b) several times
(c) twice
(d) none of the above

Answer: (b) several times


Q13. Soapy moved restlessly on his seat in a park, named –

(a) Madison square
(b) Madison Park
(c) Madison paradise

Answer: (a) Madison square.


Q14. Who moved Soapy outside the restaurant?

(a) Gatekeeper
(b) Head waiter
(c) Owner
(d) Peon

Answer: (b) Head waiter


Q15. Soapy’s first plan was:

(a) to visit a restaurant
(b) to visit a prison
(c) to have good dinner
(d) both (a) and (b)

Answer: (d) both (a) and (b)


Q16. The signs in the parks indicate the season –

(a) Spring
(b) Winter
(c) Autumn

Answer: (b) Winter.


Q17. What did Soapy steal from a shop?

(a) Food
(b) Apples
(c) Umbrella
(d) None of these

Answer: (c) Umbrella


Q18. His first plan was:

(a) a failure
(b) terrible
(c) a success
(d) an Imagination

Answer: (a) a failure


Q19. The birds begin to fly towards –

(a) North
(b) South
(c) West

Answer: (b) South.


Q20. What punishment (sentence) was given to Soapy?

(a) Three months prison
(b) Five months prison
(c) Sent to the park again
(d) None of these

Answer: (a) Three months prison


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Prose


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Poems

MCQ Questions for Class 7 English with Answers An Alien Hand


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 7 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 7 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment