Class 7 English An Alien Hand MCQ with Answers Chapter 2 Bringing up Kari with Answers

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 7 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. In a day to chow and play, Kari needed –

(a) Two pounds
(b) 50 Pounds
(c) Forty pounds of twigs

Answer: (c) Forty pounds of twigs.


Q2. What is the most difficult thing to teach an elephant?

(a) Walking on foot
(b) Running on toes
(c) Calling by master
(d) Sit down

Answer: (c) Calling by master


Q3. Kari’s attempt to take the bananas was seen by:

(a) the author
(b) his friend
(c) the boy
(d) none of the above

Answer: (a) the author


Q4. The speaker take Kari to the river to –

(a) Play with him in the river bank
(b) Clean Kari
(c) Give Kari the chance to drink the water

Answer: (b) Clean Kari.


Q5. What is the signal to walk for the elephant?

(a) Dhat
(b) Mali
(c) Uff
(d) None of these

Answer: (b) Mali


Q6. The author shared the incident of ‘stolen bananas’ with:

(a) Kari’s parents
(b) the boy’s parents
(c) his parents
(d) all the above

Answer: (c) his parents


Q7. What is easiest way to lead an elephant –

(a) To play with him all the day
(b) Give the elephant more attention
(c) Take the elephant by the car

Answer: (c) Take the elephant by the car.


Q8. What is ‘The master call’ ?

(a) Strange, hissing and howling sound
(b) grunting
(c) A strange sound
(d) Squeaking

Answer: (a) Strange, hissing and howling sound


Q9. The commands leamt by Kari were:

(a) ‘Dhat’ and ‘Mali’
(b) ‘Dhat’ and ‘Shoo’
(c) ‘Dhat’ ‘Mali’ and ‘Shoo’
(d) none of the above

Answer: (c) ‘Dhat’ ‘Mali’ and ‘Shoo’


Q10. The speaker sharpen the twigs for about –

(a) Two hours
(b) Half an hour
(c) Ten minutes

Answer: (b) Half an hour


Q11. The most enjoyable thing for Kari in the mornings was:

(a) the morning walk
(b) breakfast
(c) the morning bath
(d) lunch

Answer: (c) the morning bath


Q12. In which age the speaker has taken the responsibility of Kari –

(a) Nine years
(b) Ten years
(c) Fifteen years

Answer: (a) Nine years.


Q13. Kari was fond of this fruit. Which fruit is being reffered to have?

(a) Orange
(b) Apple
(c) Banana
(d) Mango

Answer: (c) Banana


Q14. Kari pulled ashore.

(a) the author
(b) the twigs
(c) both of them (author and boy)
(d) trees

Answer: (c) both of them (author and boy)


Q15. The speaker lived in a –

(a) Big house

(b) Mansion

(c) Pavilion

Answer: (c) Pavilion.


Q16. Who stole the bananas from the dining table?

(a) Kari
(b) Mali
(c) Servants
(d) Monkey

Answer: (a) Kari


Q17. Kari was treated like a:

(a) son
(b) pet
(c) daughter
(d) baby

Answer: (d) baby


Q18. When Kari bumped against the poles, it could not fall in, because –

(a) It was made of rock
(b) It was made of made of solid wood
(c) The thatched roof was rested on thick tree stumps

Answer: (c) The thatched roof was rested on thick tree stumps.


Q19. What is the signal to sit down for the baby elephant?

(a) Dhat
(b) Mali
(c) Uff
(d) None of these

Answer: (a) Dhat


Q20. He accepted punishment

(a) meekly
(b) silently
(c) humbly
(d) all the above

Answer: (d) all the above


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Prose


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Poems

MCQ Questions for Class 7 English with Answers An Alien Hand


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 7 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 7 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment